AGF sled sig til point

Spillede uafgjort mod FC København

AGF sled sig til et point på hjemmebane mod FC København, som sad på kampen uden at skabe mange chancer.

De danske mestre fra FC København satte to point til i Aarhus, da de spillede 0-0 mod oprykkerne fra AGF. Begge hold forsøgte sig kampen igennem, men ingen havde evnerne til at åbne modstandernes forsvar.

Og FC København lignede et hold, der i den grad savnede den karantæneramte angriber Dame N'Doye.

AGF begyndte kampen med frisk spil, og på højrekanten havde Søren Berg et par gode gennembrud. De store chancer udeblev imidlertid, og inden kampuret havde rundet de 10 minutter, sad FC København solidt på kampen.

Aarhusianerne kunne nemlig ikke matche københavnernes midterakse bestående af Thomas Kristiansen og Christian Grindheim, og på kanten viste Pape Pate Diouf i glimt, hvorfor FC København har givet så mange millioner for ham.

Mestrene kørte på med deres velkendte tryk, og aarhusianerne måtte forsvare sig og satse på sporadiske kontrastød, som aldrig blev rigtig farlige.

I de bageste rækker spillede hjemmeholdets målmand Steffen Rasmussen en stor kamp, og midteraksen i forsvaret - Atle Håland og Anders Kure - stod flot, mens resten af holdet fightede forbilledligt.

Den kombination holdt stort set FC København fra åbne chancer kampen igennem. Kun på indlæg var mestrene for alvor farlige, og efter 13 minutter steg Sölvi Ottesen til vejrs, men hans hovedstød blev klaret på stregen. Det skulle blive kampens største chance.

Spændingen var dermed intakt i anden halvleg, og jubelen brød løs blandt de 10.561 tilskuere, da AGF's angriber Peter Graulund kom på banen kort inde i anden halvleg.

Hans entré gav tilsyneladende ikke kun tilhængerne, men også resten af AGF-holdet tro på, at det kunne lade sig gøre at besejre Danmarks dyreste hold.

Veteranen kæmpede hidsigt i front, og han fik revet både publikum og sine medspillere med sig.

Med fem minutter igen havde han et fladt hug fra distancen, der sneg sig forbi den ene stolpe. Men det var bare ikke nok.

FC København har seks points forspring til FC Nordsjælland med otte runder tilbage af Superligaen, mens AGF ligger i midterfeltet.