AGF slår til i sneen

Får atter kontakt med toppen efter sejr på 3-0

Aron Jóhannsson er tilbage på toppen efter sin skade. Foto: Allan Baden / badenfoto.dk

Med mål af Stephan Petersen, Aron Johannsson og Mate Vatsadze fik AGF med 3-0-udesejren det bedste udnytte i sneen i topkampen mod AaB.

Sejren var fortjent. Det var aarhusianerne, som bedst formåede at omstille deres spil på den glatte bane, der ikke gav ret meget seværdig og flydende fodboldspil for de frysende tilskuere denne mandag aften.

Opgøret var præget af uhyre mange tilfældigheder og fejlafleveringer. Men AGF formåede at score på de få chancer, holdet fik, og bagude lukkede de flot ned for AaB's tandløse angrebsspil.

Kampen blev i første omgang udskudt i 20 minutter, så linjerne på Nordjyske Arena kunne blive ryddet og streget op en ekstra gang.

Casper Sloth skadet

AGF, som inden mandagens jyske derby var inde i stime på fire kampe uden sejr, havde atter Aron Johannsson og Casper Sloth tilbage i startopstillingen, men allerede efter 12 minutter måtte sidstnævnte forlade banen med det, der lignede en ny skade.

Inden da havde han dog set holdkammeraten Stephan Petersen bringe AGF foran 1-0 efter knap 10 minutter, da kantspilleren opfangede en elendig tilbagelægning fra en AaB-forsvarer og afdriblede målmand Nicolai Larsen.

Islænding tilbage på toppen

Så lå kampen ellers, som gæsterne gerne ville have den. Lurende på de hurtige omstillinger. Og flere gange viste AGF tænder i sine kontraangreb, hvor det tydeligt kunne ses i holdets offensiv, at energiske og bevægelige Aron Johannsson var tilbage på toppen.

Et minut før pausen slog islændingen så til med et pragtmål

for AGF, da han et godt stykke uden for feltet i højre side modtog bolden og efter et par korte træk hamrede den orange kugle mod AaB-målet, hvor den fløj ind i det ene hjørne.

Indtil da havde der ikke været meget spræl i hjemmeholdets offensiv, men der kom en kort opblomstring i begyndelsen af anden halvleg. Men igen fik AGF's midterforsvar med Petri Pasanen og den unge og velspillende Jens Jønsson godt styr på AaB's offensiv.

Selvom AGF's målfelt i pausen blev ryddet for sne, blev den fordel ikke udnyttet af Jeppe Curth og Nicklas Helenius i nordjydernes angreb. Sidstnævnte leverede generelt en anonym indsats og fulgte ikke op på de flotte takter fra sin seneste kamp mod Randers.

Fem minutter før tid lukkede gæsterne kampen, da Mate Vatsadze udnyttede en blottelse i AaB-forsvaret og scorede til kampens slutresultat 3-0.