AGF opretter legat i afdød fans navn

Livslang AGF-fans arv til klubben bliver til legat til ungdomsfodbolden og -trænere.

Indtil sidste år fulgte nu afdøde Otto Møller Jensen AGF med interesse og kærlighed som både fan og aktionær.

Derfor testamenterede han størstedelen af sin arv till Aarhus-klubben, da han døde sidste år.

Nu afslører AGF, hvad de cirka 600.000 kroner, arven lød på, skal bruges til. Klubben har stiftet et nyt legat i hans navn. Det bliver et rejselegat, der enten skal gå til ungdomshold, der eksempelvis gerne vil til et internationalt stævne eller ungdomstrænere, der gerne vil dygtiggøre sig med et ophold i udlandet.

Bestyrelsesformand Lars Fournais løftede allerede sløret for legat-planerne over for TV2 ØSTJYLLAND i sidste uge, men ville gerne selv ud med de mere præcise planer.

- For mig viser det, hvor meget AGF betyder for rigtig mange mennesker. Det understreger, at vi er meget mere end en klub. Det skal vi have respekt for, og det bliver vi mindet om nu, sagde bestyrelsesformanden.

Uddeles til foråret

Hverken bestyrelsesformanden eller administrerende direktør Jacob Nielsen er bekendte med arv fra fans i samme størrelsesorden.

quote For mig viser det, hvor meget AGF betyder for rigtig mange mennesker. Det understreger, at vi er meget mere end en klub.

Lars Fournais, bestyrelsesformand, AGF

Efter at nyheden om arven kom frem i sidste uge, har der ifølge AGF været interesse fra flere fans for at bidrage til legatet. Det er dog endnu ikke muligt, men noget som klubben overvejer at knytte til legatet i fremtiden.

Legatet uddeles første gang i foråret.