AGF opgiver Royal League

En mildest talt forfærdelig forårssæson har fået AGF til at nedjustere forventningerne.

'I 2006 bliver vi danske mestre'.

Sådan lød målsætningen, da AGF forud for sidste sæson hyrede den svenske træner Sören Åkeby.

Målet i denne sæson var at nå en plads i top-4, der giver adgang til den nordiske turnering Royal League. Det så meget godt ud i efteråret, hvor AGF for første gang i mange år så ud til at skulle spille med om topplaceringerne i Superligaen.

Men vinteren har været hård ved den traditionsrige Århusklub, for siden forårssæsonen gik i gang er det gået rigtig skidt for klubben. Så skidt, at træner Sören Åkeby nu har opgivet Royal League.

- Kigger man på kampen i dag, hvad skal vi så i Royal League?, lød det fra en meget skuffet AGF-træner efter søndagens nederlag til bundproppen Herfølge.

I forårets fire kampe er det blevet til et nederlag til Viborg, en sejr mod FC Nordsjælland og senest to nederlag til nedrykningkandidaterne fra Randers og Herfølge.

- Nu skal vi have revurderet vores mål. Vi må i stedet til at se på, hvad vi skal præstere på banen, lød det fra træneren, der peger på mere tempo i spillet og mere skarphed foran mål som to af de ting, der skal justeres. AGF har fem point op til Viborg på fjerdepladsen.