AGF klar til semifinalen i DBU Pokalen efter 3-0-sejr

AGF er klar til smifinalen i DBU Pokalen efter sejr over Sønderjyske

1 af 4

Tirsdag aften spillede AGF sig i semifinalen i DBU Pokalen, da aarhusianerne besejrede Sønderjyske med 3-0 i Haderslev efter scoringer af Morten 'Duncan' Rasmussen, Elmar Bjarnason og Jesper Lange foran 2.785 tilskuere.

AGF-træner Glen Riddersholm gav - næsten - genvalg til de samme elleve fra start som i 2-2-kampen i Odense fredag aften, dog med undtagelse af Danny Olsen. Midtbanespilleren fik et slag over den ene læg til den afsluttende træning, og han måtte stå over. Danny Olsen blev erstattet af Jesper Lange på den ene af de to offensive midtbanepladser.

På en råkold aften i Haderslev, hvor sneen dalede ned fra himlen, var der formentlig en del af de medrejsende AGF-fans, som lod tankerne vandre 20 år tilbage i tiden, hvor spillere som Lars Windfeld og Stig Tøfting kunne løfte pokalen i Parken og lade sig fejre som vindere af pokalturneringen efter en 2-0 sejr over Brøndby IF i 1996.

Østjyske superligaklubber er som nat og dag økonomisk

Så langt er AGF dog ikke, da holdet nu står overfor semifinalen, hvor modstanderen endnu ikke er fundet.

Duncan på tavlen

Angriberen Morten 'Duncan' Rasmussen scorede sit første officielle mål for AGF siden skiftet fra FC Midtjylland denne vinter.

Målet blev scoret efter otte minutters spil af kampen, da Morten 'Duncan' Rasmussen headede et indlæg ind bag Martin Skender i Sønderjyske-målet

Cirka 10 minutter senere var det Elmar Bjarnason, der passerede Sønderjyske-keeperen efter passivt forsvarsspil fra hjemmeholdet.

Sønderjyske bed fra sig et par gange i første halvleg, men det blev aldrig helt farligt, og Steffen Rasmussen blev aldrig for alvor truet i AGF-målet.

Duncan: Vi vil gøre alt for at nå finalen

Dermed kunne AGF gå til pausen med en føring på 2-0. Samme cifre som fredag aften i Odense, hvor AGF-mandskabet faldt sammen i anden halvleg og tog fra Fyn med 2-2 og et enkelt point.

Sådan gik det ikke tirsdag aften i Haderslev. AGF'erne overlod dog initiativet mere til hjemmeholdet i anden halvleg, som dog ikke formåede score, selvom holdet forsøgte at lægge pres på aarhusianerne i de første 20 minutter af anden halvleg.

Lange lukkede og slukkede

AGF gjorde derimod arbejdet færdigt, og i det 70. minut fik Jesper Lange sidste fod på bolden efter et hjørnespark og prikkede den ind. Først var der på tilskuerpladserne tvivl om, hvorvidt bolden havde krydset stregen, men da linjedommeren markerede mål, kunne AGF-fansene bag det modsatte mål bryde ud i jubel igen.

Med fem minutter tilbage af kampen var Kim Aabech, der var kommet på banen i stedet for Morten 'Duncan' Rasmussen, tæt på at udplacere Martin Skender fra distancen, men målmanden fik lappen på.

3-0 blev dermed slutresultatet, og AGF er klar til semifinalen.

Randers FC er fortsat også med i DBU Pokalen, og kronjynderne møder den 16. marts FC København på udebane.

Kvarfinalerne

De resterende kvarfinalekampe i DBU Pokalen:

Skive - Brøndby IF
FC Roskilde - AaB
FC København - Randers FC