AGF-keeper: Vi skal have styr på det basale

Steffen Rasmussen erkender, at præstationerne har været svingende. Han efterlyser højere bundniveau

Præstationerne på banen har de seneste måneder ikke være prangende for AGF.

Siden begyndelsen af august er det i 14 superligakampe blot blevet til en enkelt sejr på grønsværen.

I TV 2 | ØSTJYLLANDs fodboldmagasin, Fodbold med Horup, erkender aarhusianernes målmand, Steffen Rasmussen, at hverken resultaterne eller spillet på banen har været godt nok.

Ifølge Steffen Rasmussen har AGF i perioder vist gode takter. Dog er bundniveauet for lavt, ligesom der er nogle elementære ting, der burde være på plads:

- Det der bekymrer mig og overrasker mest, det er, at det virker som om, vi ikke tager opgaverne alvorligt i forhold til duelspil og til løb og returløb. Det er det, der bekymrer mig mest. Det er helt basale ting, som vi skal tage med os hver eneste gang, siger AGF-keeperen.

- At der så er noget spil med bolden og noget possession (boldbesiddelse, red.), som ikke lige hænger sammen, det er lidt ligegyldigt. Men det andet skal vi være garanter for hver eneste gang, vi går på banen.

Juel: Skal ikke male fanden på væggen

Trods de svigtende resultater advarer Steffen Rasmussen mod at snakke om spillemæssig krise. I sæsonens første kampe fik aarhusianerne mange point, men ifølge Steffen Rasmussen var kampene ikke altid kendetegnet ved godt spil. Fx vandt AGF lokalopgøret mod Randers med 3-2 uden at spille godt, mener han.

I de seneste kampe er det derimod ikke blevet til mange point. Til gengæld spillede AGF forrige weekend fint på hjemmebane mod Brøndby. Opgøret endte 1-1.

Sportsredaktør på Jyllands-Posten Christian Thye-Petersen erkender, at alt ikke er sort/hvidt, når efterårssæsonen skal evalueres. I den nuværende situation må AGF dog finde sig i, at medier og fodboldfans sætter spørgsmålstegn ved en række ting i klubben:

- Man siger, at i fodbold bliver problemer til småting, når det går godt. Når du ikke har resultaterne, bliver småting til problemer. Hvis I bare havde vundet to eller tre kampe mere, så havde man ikke engang snakket om, hvorvidt Morten Wieghorst (AGF-cheftræner, red.) talte til spillerne eller ej. Nu bliver det en problemstilling.

- Nu bliver det en problemstilling, at I har mange unge og mange spillere fra udlandet. Hvordan er integrationen? Alle disse ting bliver taget op - og med rette synes jeg. Jeg synes også, der er tegn på, at der er krise. Problemet med AGF er, at de her ting, som bliver taget frem, bliver forstærket af, at der er så stor fokus på AGF, siger Christian Thye-Petersen.

Se diskussionen om AGF i videoen øverst i artiklen. Se hele Fodbold med Horup udsendelsen fra tirsdag aften her

Skærmbillede 2021-01-26 kl. 10.04.08

playV-ordførers kritiserede Dubai-tur var også ferie

20201127-140210-L-1920x1236we

Efter iskold morgen venter en pæn tirsdag

Lige nu
corona

liveblog COVID-19 LIVE: Britisk variant fylder mere: 12 procent af nyeste tilfælde

Skærmbillede 2021-01-25 kl. 11.41.32

playLars købte sin afdøde svigersøns pølsevogn – nu svines den til

PGM - 250121 Trivsel skoler 1930 - 25012021 Still

play Skoleeleverne kæmper under nedlukning: Fire råd til forældre med børn i hjemmeskole

minkgrave20201108-144030-L-1920x1281we

Aftale indgået om erstatning til minkavlere