AGF-formand taber kampvalg i Coop: Bolander bliver på posten

Lasse Bolander fortsætter som formand for Coops 1,7 millioner medlemmer efter kampvalg. Han fik 62 af de 123 afgivne stemmer, mens Lars Fournais fik 39

Den nuværende formand for Coop, Lasse Bolander, får lov til at fortsætte som formand for dagligvarekoncernens 1,7 millioner medlemmer.

Det er resultatet af et kampvalg lørdag, hvor landsrådets medlemmer besluttede at genvælge den 49-årige formand. Det oplyser Coop i en pressemeddelelse.

Dermed lykkedes det ikke de tre udfordrere at slå Lasse Bolander af pinden, hvor har siddet som formand siden 2008. Med genvalget får han lov til at fortsætte tre år mere for koncernen, der blandt andet driver SuperBrugsen, Kvickly og Fakta.

Lasse Bolander fik 62 af de 123 afgivne stemmer i Coops landsråd, mens Lars Fournais fik 39, Mikkel Irminger Sarbo fik 22 og Christian Christensen endte med 0 stemmer. 

Lars Fournais fik 39 af de 123 afgivne stemmer i Coops landsråd.
Lars Fournais fik 39 af de 123 afgivne stemmer i Coops landsråd. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Coop omsatte i 2017 for 44,8 milliarder kroner. Det samlede overskud steg i 2017 til 528 millioner kroner fra 274 millioner kroner året før. 

Lars Fournais, som er formand for fodboldklubben AGF, har dog kritiseret Coop for ikke at have haft nok fokus på kerneforretningen.

Han hæfter sig ved, at Coop i dag blandt andet både driver investeringsforeninger, sælger varer i Kina, driver Coop Bank, sælger FDB-møbler fra selvstændige forretninger og ejer et reklamebureau. 

Lasse Bolander har dog afvist, at firmaet savner fokus. Kerneforretningen er kun en del af opgaven, lyder det fra Bolander.

- Vi skal hele tiden udvikle os og give medlemmerne nye fordele. Vi har oprettet en bank og indgået et samarbejde med et forsikringsselskab.

- For mig at se er det også en del af kerneforretningen, fordi vi giver medlemmerne fordele i hverdagen, har formanden tidligere sagt.

FAKTA: Coop har genvalgt formand for 1200 butikker

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

COVID-19 LIVE:
Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause

liveblog SSI: Nye britiske tal for coronavariant bekymrer

Bøgen er sprunget ud, men varmen lader vente på sig.

Foråret lader venter på sig: Det kølige vejr fortsætter

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

BTK Viby

Højgravid vinder DM i bordtennis

Dagens mest læste