AGF-formand: Nielsen ville have Wieghorst

AGF-formand fortæller om ansættelserne af Morten Wieghorst og Jacob Nielsen

I weekenden fyrede AGF cheftræner Morten Wieghorst og erstattede ham med Glen Riddersholm.

Udskiftningen på trænerposten i AGF har været debatteret meget de seneste dage blandt AGF-fans og i pressen. Her har det blandt andet været forståelsen, at Lars Fournais, bestyrelsesformand i AGF, for halvandet år siden først hentede Morten Wieghorst som træner og dernæst Jacob Nielsen som direktør.

Tirsdag har Lars Fournais i TV 2 | ØSTJYLLANDS debatprogram om fodbold, Fodbold med Horup, løftet sløret for flere detaljer - blandt andet at Jacob Nielsen havde en Morten Wieghorst-klausul i sin kontrakt.

Møde med Nielsen og Wieghorst

- Vi stod i en situation i bestyrelsen for halvandet år siden, hvor vi stod uden administrerende direktør, uden sportschef og uden træner. Vi satte gang i at rekruttere de tre personer parallelt med hinanden. Så var det sådan, at vi fik en rigtig god dialog med Morten Wieghorst. Parallelt med det havde Jesper Ørskov (næstformand i AGFs bestyrelse, red.) og jeg møder på bestyrelsens vegne også med Jacob Nielsen. Og det var endda sådan, og det har ikke været fremme før, men jeg havde faktisk dem begge (Jacob Nielsen og Morten Wieghorst, red.) hjemme ved mig på samme tid for at spise sushi og drikke rødvin inden, at de havde skrevet under på nogen aftale, siger Lars Fournais og fortsætter:

AGF har flirtet med Glen R. siden oktober

- De var begge to enige om at det her kunne se spændende ud, efter vi havde siddet en hel aften og drøftet AGF, og hvordan vi skulle gøre det sammen.

Lars Fournais fortæller, at Jacob Nielsen faktisk fik indarbejdet en særlig klausul i sin kontrakt.

- Det var bare sådan, at det tilfældigvis var Morten, der skrev under først, men Jacob Nielsen havde faktisk indføjet i sin kontrakt, at det var en forudsætning, at Morten Wieghorst blev ansat som træner i AGF, siger AGF-formanden.

Wieghorst tilbudt manager-rolle

Men samarbejdet mellem Morten Wieghorst som træner, Jacob Nielsen som direktør og Jens Andersson som sportschef holdt ikke, og i weekenden tog klubben konsekvensen og erstattede Morten Wieghorst med Glen Riddersholm.

- Det viste sig så, da de var kommet i gang med det samarbejde, at det ikke var godt, og det har stået på i lang tid, og jeg har sammen med bestyrelsen forsøgt at gøre, hvad vi kunne for at få det her til at fungere noget bedre, siger Lars Fournais.

AGF-formanden løfter også sløret for, at AGF i sin tid tilbød Morten Wieghorst at blive manager i klubben, da træneren for halvandet år siden blev hentet til klubben.

- Det var faktisk sådan, at vi tilbød Morten Wieghorst at blive manager i AGF, altså en status ligesom den Ståle Solbakken har i FCK, men det ville Morten ikke. Han ville sportschef indover og en klassisk opbygning, hvilket også var det, vi helst ville, siger Lars Fournais.

Du kan se mere om ansættelses-processen af de ledende figurer i AGF i videoen øverst på siden, og du kan se hele Fodbold med Horup her. Udover Lars Fournais er Jens Andersson, sportschef i AGF, med.

20141217-173032-A-1920x1920we

play Ny rapport viser: Passiv rygning fra e-cigaretter skader

Hjemløs gade hus forbi

Smitten banker på hos østjyske hjemløse: - De skal vaccineres nu

solcelle solceller solcelleanlæg

playKrav om 500 meters afstand mellem solceller og landsbyer droppes

lyntest Falck corona test

Kommuner skruer op for private lyntests

Endelave vaccination

83-årige Jørgen fik første stik på Endelave

brændeovn

play Miljøorganisation om natligt brændeovnsforbud: Det vil slet ikke løse problemet