AGF forfremmer 16-årige Buur

U17-landsholdsspiller får forlænget kontakt og rykkes op i A-truppen

Foto: AGF

16-årige Oskar Buur har skrevet under på en ny kontrakt, der nu løber frem til sommeren 2017, og U17-landsholdsspilleren rykkes samtidig op i A-truppen.

I hele optakten til forårssæsonen har den unge Oskar Buur jævnligt trænet med og spillet kampe for AGF's førstehold. Senest var han en del af truppen på træningslejren i La Manga, og her byggede han videre på de gode takter, han har vist som højre back.

Den rivende udvikling, han har gennemgået, belønnes nu med en kontraktforlængelse og forfremmelse.

- Oskar er et bevis på, at AGF's talentudvikling fungerer godt. Han kom som 13-årig til AGF fra samarbejdsklubben FC Skanderborg og har haft en flot udvikling. Fremfor alt har han i januar og februar vist, at han trods sin unge alder kan konkurrere med spillerne i førsteholdstruppen. Derfor har vi forlænget hans aftale til sommeren 2017, og han kommer til at træne så meget med A-truppen, som hans skolegang tillader, siger AGF's sportschef Jens Andersson, der har stor tiltro til, at Buur kan håndtere de nye udfordringer.

- Det er ikke alderen, men kvaliteten, der er afgørende, og det er meget positivt, at vi har så ung en spiller, der kan begå sig i førsteholdstruppen. Oskar brænder for at spille fodbold, og han er meget moden i sit spil. Han har selvfølgelig stadigvæk en del, han skal lære, men han har i de seneste måneder vist, at han på alle måder er godt rustet til de større udfordringer, siger sportschef Jens Andersson.

Oskar Buur er både glad og stolt over den nye aftale og forfremmelsen.

- Det er selvfølgelig stort, og jeg er glad for, at AGF tror på mig. Det er gået stærkt de seneste måneder, men ikke for stærkt, og det har været meget lærerigt. Jeg synes, at jeg stille og roligt vænner mig til det højere tempo og spillestilen. Der er selvfølgelig nogle fysiske udfordringer, men indtil videre er det gået fint, og jeg er glad for den opbakning, jeg får fra de andre spillere og trænerne, siger Oskar Buur.

I øjeblikket går han i 10. klasse på Rundhøjskolen, og efter sommerferien regner han med at fortsætte med en gymnasial uddannelse.

Buur blev i december den første modtager af "Martin Jørgensens talentpris". Allerede i en alder af fire år startede han med at spille fodbold i FC Skanderborg.

I 2010 og 2011 deltog han på AGF's talenthold for spillere i samarbejdsklubberne, inden han i 2012 tog springet til AGF. Han er i øjeblikket en fast del af U17-landsholdet og står i alt noteret for 16 ungdomslandskampe. Han får nr. 17 i A-truppen.