AGF får svensk sportschef

Jens Andersson er ny mand i klubben

00:25

1 af 2

AGF har på et pressemøde fredag præsenteret svenske Jens Andersson som klubbens nye sportschef.

Aarhus-klubben har været uden en sportschef, siden Brian Steen Nielsen blev fyret i maj i kølvandet på klubbens nedrykning fra Superligaen.

Men nu har AGF-direktør Jacob Nielsen fundet manden, der skal styre transferbutikken i klubben og hjælpe aarhusianerne tilbage i Superligaen.

42-årige Jens Andersson har skrevet under på en treårig kontrakt, og han begynder i klubben på mandag.

- Vi har de seneste måneder arbejdet ihærdigt på at finde en sportschef med de helt rette fodboldfaglige, ledelsesmæssige og menneskelige kvalifikationer til at føre vores sportslige strategi ud i livet og udvikle og lede den sportslige sektor. Jens har stor erfaring fra en skandinavisk topklub, og han besidder værdier, som vi vægter højt i AGF - i særlig grad arbejdsomhed og vindermentalitet, siger Jacob Nielsen i en pressemeddelelse.

Se: AGF bryder den onde stime

Jens Andersson har tidligere været sportschef i svenske AIK og i kroatiske Hajduk Split.

- Han har desuden et veludviklet netværk og har tidligere med stor succes haft ansvaret for på en og samme tid at opbygge en konkurrencedygtig A-trup og implementere og udvikle en klart defineret tråd fra førsteholdet og ned til ungdomsholdene. Den samme opgave skal han varetage i AGF, og jeg er sikker på, at han bliver et stort aktiv for klubben, siger Jacob Nielsen.

Jens Andersson ser store udviklingsmuligheder i AGF:

- Jeg synes, det er en spændende opgave, og jeg ser store perspektiver og et uforløst potentiale i AGF. Det er en stor klub, og det langsigtede, ambitiøse projekt, klubben har igangsat, tiltaler mi, siger Jens Andersson og fortsætter.

- Jeg har fået et godt indtryk af klubben og byen, og haft flere møder med Jacob, hvor han har præsenteret klubbens visioner og den sportslige strategi. Jeg har også mødtes med bestyrelsesformand Lars Fournais og cheftræner Morten Wieghorst, og de planer, der er blevet fremlagt fra klubbens side, har overbevist mig om, at AGF er det helt rette valg for mig.

AGF ligger på fjerdepladsen i NordicBet Ligaen med 22 point efter 15 kampe.

I videoen øverst på siden kan du høre Jens Andersson fortælle om, hvad den første tid i klubben skal gå med.