AGF-direktør om chokskifte: - I alle nederlag er der muligheder

Selvom Peter Christiansens skifte til FC København kom som et chok for AGF-direktør Jacob Nielsen, handler det nu om at se muligheder.

Det var en bombe under hele Superligaen, da det fredag blev offentliggjort at AGF’s sportschef, Peter Christiansen, skifter de hvide i Aarhus ud med de hvide i København, FCK.

Også for hans mangeårige tætte kollega, AGF-direktør Jacob Nielsen, kom beskeden som en overraskelse.

- Det var ærgrelse og skuffelse, der ramte mig. Det kan ikke passe, forklarer Jacob Nielsen i dag til TV2 ØSTJYLLAND.

Fredag aften fortalte Jacob Nielsen til TV3 Sport, at han ikke havde spist, siden han fik beskeden fra ”PC”, som Peter Christiansen omtales til dagligt, klokken ni om morgenen.

Her dagen derpå er Jacob Nielsen dog begyndt at kigge fremad.

- I alle nederlag kan man også finde muligheder. Det handler om, at AGF for hver dag bliver bedre og en mere sund forretning - ikke kun økonomisk, men også kulturelt. Det giver det her nogle muligheder for, siger Jacob Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Kæmpestort, siger ekspert

Kenneth Cortsen, der er forsker i sportsøkonomi- og branding samt sportsledelse ved UCN, betegner skiftet som værende kæmpestort.

- En del af årsagen til, at fodboldklubber har succes, er et spørgsmål om de relationer, der er mellem folkene i de ledende poster, siger Kenneth Cortsen med henvisning til, at Jacob Nielsen og ”PC” har haft et årelangt samarbejde.

Først i Randers FC fra 2008-2014 og siden i AGF fra 2016-2020. Derfor mener han også, det er væsentligt at AGF hurtigt får ”reproduceret kulturen med de positive relationer” igen.

- Det, vi har set i andre klubber, er, at der kan opstå konflikter i ledende positioner mellem sportsdirektør, direktør og cheftræner, og der er tillid et nøgleord. Det er noget, man skaber over tid, og det er altafgørende inden for fodboldøkonomien, siger han.

Med Peter Christiansen og Jacob Nielsen (i baggrunden) på ledelsesgangene fik AGF i den seneste sæson deres bedste placering i mange år med en tredjeplads i Superligaen.
Med Peter Christiansen og Jacob Nielsen (i baggrunden) på ledelsesgangene fik AGF i den seneste sæson deres bedste placering i mange år med en tredjeplads i Superligaen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Samtidig sender skiftet også et klart signal om hierarkiet i dansk fodbold, mener Kenneth Cortsen.

”PC” er suspenderet

Peter Christiansen tiltræder i FC København senest til april, men AGF har allerede nu valgt at suspendere ”PC”, der tidligere har brugt fem år i FC København som spiller.

Det er selvom man nærmer sig et transfervindue.

- Det synes vi, er helt logisk. Når man skriver under på en aftale med en direkte konkurrent, så så vi ingen anden udvej, siger Jacob Nielsen.

Det forestående arbejde med transfervinduet overgår nu til en samlet gruppe med Jacob Nielsen, et sportsligt udvalg og repræsentanter fra bestyrelsen.

- ”PC” har afleveret nøglerne på en rigtig god måde, hvad det angår. Vi har en spillertrup med et enkelt udløb (Mustafa Amini, red.), og der er en god stab, siger Jacob Nielsen. 

AGF opnåede i sidste sæson en tredjeplads i kampen om det danske mesterskab. Selvom direktør Jacob Nielsen er tilfreds med resultatet, frygter han også, at fejringen af spillerne og deres indsats måske kan få nogle af dem til at miste koncentrationen og sulten efter at vinde. Interviewet er fra september 2020.
Der er lagt op til nogle rigtigt varme dage den kommende uge. Saksild Strand

Juli ender betydeligt varmere end normalt

60_percent

play Østjysk ulveforsker begejstret: Tre ulvehvalpe født

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?

Dagens mest læste