Afpresset for 70.000 kroner

En 27-årig mand er sigtet for 13 tilfælde af afpresning

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag en 27-årig mand fra Aarhus i grundlovsforhør. Han er sigtet for at have afpresset en anden 27-årig mand ikke mindre end 13 gange.

- De to mænd kender hinanden i forbindelse med noget hashslag, hvor den forurettede købte hash af den sigtede. Det skete i den forurettedes lejlighed, siger politiassistent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi.

Noget tid efter kommer den 27-årige mand, der er sigtet i sagen, tilbage og siger, at han har tabt en pose kokain til en værdi af 15.000 kroner i lejligheden.

- De to mænd leder efter det, men kan ikke finde noget. Det er her, at afpresningen begynder, for det er kokainen, som han vil have penge for, siger Marianne Morgen.

I perioden fra den 14. juli til den 3. august bliver den forurettede i sagen ifølge Østjyllands Politi afpresset for kontanter og mobiltelefoner ikke mindre end 13 gange, og den samlede værdi af sagerne løber op i knap 70.000 kroner.

Den 27-årige mand, der er mistænkt for afpresning, fremstilles tirsdag formiddag i grundlovsforhør, hvor en dommer skal afgøre, om han skal varetægtsfængsles.