Ældreplejen skal i højere grad have indblik i patientjournaler

Næstformand for Regionsrådet, Anne V. Kristensen, går til ministeren med forslag om lovændring

Regions-næstformand Anne V. Kristensen (V) tager initiativ til lovændring omkring adgang til ældres patientjournaler.

Den seneste tid har der været debat omkring samarbejdet mellem Aarhus Universitetshospital og den kommunale ældrepleje i Aarhus Kommune.

- Der har været en diskussion om, at vi sender for mange patienter videre i systemet til kommunerne, og det skal vi have løst, siger Anne V. Kristensen til tv2oj.dk.

- Derfor har jeg brugt en dag ude i ældreplejen, og mit indtryk er, at begge parter gør meget for at få det løst, men det er vigtigt, at man har kendskab til, hvad den anden part gør.

Forlag til lovændring

Derfor går hun nu til sundheds- og ældreminister Sophie Løhde med et forslag om, at nøglepersoner i den kommunale ældrepleje i højere grad skal have adgang til patienternes journaler.

- Det er ikke sådan, at hele kommunen skal have adgang til patientdata, og man skal heller ikke kunne gå tilbage til år 1970. Men dem, det er relevant for, skal have mulighed for at se de seneste opdateringer i journalen, det er der brug for. Helt grundlæggende handler det om, at vi gør det bedste for patienterne, siger regions-næstformanden.

I Aarhus Kommune bakker sundheds- og omsorgsrådmand Jette Skive (DF) op om forslaget.

- Hvor er jeg enig i, at vi skal sætte mennesket før systemet. Det må være udgangspunktet for alt - uanset om man driver en kommune eller en region. Og nu går vi i aktion. Der er ingen undskyldning, der er god nok til at behandle borgerne dårligere end de behøver, siger Jette Skive.

Anne V. Knudsen tager forslaget med til landsmødet 21. -22. november, hvor hun skal mødes med sundheds- og ældreminister Sophie Løhde.

Rikke Christensen

playMor frygter for søns trivsel efter skolebesparelser

Bare Vin

play SoMe-shopping hjælper trængte virksomheder: Vin-banko og fremvisning af tøj hitter

Michael Aastrup Jensen

Politiker om rejse til Dubai: Jeg passede mit job

Skærmbillede 2021-01-22 kl. 09.15.49

play 2020 slog alle rekorder: Travlhed som aldrig før på genbrugsstationerne

20201123-124830-L-1920x1338we

Britisk variant spreder sig i Danmark

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor