Advarsel til udsatte borgere: Røgen vender igen

Røgen vender og kan igen blive generende for borgere omkring Studstrup, Havhusene og Gl. Løgten Strand. Udsatte borgere bør igen søge væk.

Det seneste døgn har vinden blæst røgen fra Studstrupbranden ud over Aarhus-bugten, som prognoserne forudsagde.

Men de nye prognoser siger nu, at vinden vender og vil føre røgen ind over områderne omkring Studstrup, Havhusene og Gl. Løgten Strand fra i nat og hele fredag.

Samtidig forventes det, at der vil komme en del mere røg, oplyser Østjyllands Politi. Derfor anbefaler sundhedsmyndighederne, at borgere, der bor i de områder og har hjertekar- og lungesygdomme, finder et andet sted at opholde sig, indtil røgen er væk.

Røgen har generet borgere i det meste af Østjylland

I siloen kører de fjernstyrede bulldozere, der skal fjerne træpillerne, fortsat i døgndrift, fortæller Kasper Sønderdahl, beredskabsdirektør ved Østjyllands Brandvæsen.

- Det går lovende. Nu er vi ved at være nede ved det sidste, der er brændt allermest, fordi vi nærmer os kernen, og det kan tage lang, siger han.

Håbet var også at redde siloen, og det ser ud til at lykkedes. Samtidig regner beredskabsdirektøren med, at der snart er nyt om tidshorisonten for branden.

- Jeg håber at kunne dele nogle gode nyheder i morgen, måske en prognose for at være færdige, siger han.

Tusindvis gået op i røg

Da branden startede, var der omkring 55.000 ton træpiller i siloen, det er nu nede på 13.000-15.000 ton, vurderer politiet.

Myndighederne bringer løbende opdateringer om branden på politi.dk, Østjyllands Politis Twitter-profil og på aarhus.dk og syddjurs.dk 

Brandslukningen går planmæssigt, og der køres store mængder træpiller ud.