Åbent hus i døgnvarmestue

Kirkens Korshærs døgnvarmestue i Aarhus slår dørene op, så nysgerrige kan få et indblik i stedet

Foto: Google Street View

Mange mennesker går hver eneste dag forbi døgnvarmestuen i Nørre Allé i det centrale Aarhus, men det er nok de færreste, der nogensinde har været derinde.

Men det skal der laves om på, og i forbindelse med den årlige påskebazar hos Kirkens Korshær i Aarhus den 28. marts, slår døgnvarmestuen dørene op for nysgerrige østjyder.

- Vi er stolte af det sociale arbejde, vi gør for de udsatte i Aarhus med relativt få midler. Derfor vil vi gerne vise lokalerne frem, så folk kan se, hvordan hverdagen er for de socialt udsatte i Aarhus. Forinden har vi fortalt brugerne, at der kommer besøg, så de har mulighed for at vælge, om de vil være der på denne dag eller ej. De fleste af dem ser dog dette som en festdag og vil meget gerne vise, at de er almindelige mennesker ligesom alle andre, der blot er faldet ud af samfundets normer af den ene eller anden grund, siger Anders Stagis, som er daglig leder af døgnvarmestuen, i en pressemeddelelse.

Døgnvarmestuen har dagligt omkring 200 besøgende, som primært er hjemløse, ensomme og psykisk syge.

Det er gratis at kigge forbi døgnvarmestuen lørdag den 28. marts, hvor der vil være forskellige aktiviteter i hele Kirkens Korshærs hus.

Arrangementet finder sted fra klokken 10.00 til 15.00.