Aarhusianske Karen er en af Danmarks bedste slagterelever

Karen Kortbæk-Bertelsen er slagterelev i Aarhus. I disse dage konkurrerer hun mod elever fra resten af landet om at blive Danmarks bedste

01:15

Karen Kortbæk-Bertelsen er en af Danmarks bedste slagterelever. I disse dage konkurrerer hun mod slagterelever fra resten af landet i DM i Skills.

Karen Kortbæk-Bertelsen har i disse dage travlt med at ordne steg og mørbrad. Sammen med en masse andre elever fra 61 forskellige erhvervsuddannelser konkurrerer hun om at blive Danmarks bedste til DM i Skills i Herning.

- Jeg får først og fremmest oplevelsen ud af at være med i DM i Skills. Men jeg bliver også fagligt dygtigere og stærkere, og så får man forhåbentligt et fantastisk kammeratskab med alle de andre, der også er med, siger Karen Kortbæk-Bertelsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Mads vandt DM i Skills: Jeg er sikker på, at det virker

DM i Skills er et ud af flere tiltag, der skal trække flere unge til erhvervsuddannelserne. Danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelserne har været afholdt hvert år siden 2011.

Sammen med en masse andre elever fra 61 forskellige erhvervsuddannelser konkurrerer Karen Kortbæk-Bertelsen om at blive Danmarks bedste til DM i Skills i Herning.

Får lyst til at gøre mere ud af sin uddannelse

Til daglig er Karen Kortbæk-Bertelsen elev i Salling i Aarhus. Tidligere er hun blevet kåret som den bedste delikatesseelev blandt alle elever i Dansk Supermarked Group.

Formålet med DM i Skills er at give de studerende, der allerede læser en erhvervsuddannelse, selvtillid og en følelse af stolthed over deres fag. Og netop stoltheden er ikke til at tage fejl af hos Karen Kortbæk-Bertelsen.

Jeg ved ikke, om man er mere cool blandt mine kammerater, men jeg får lyst til at gøre mere ud af mine ting, når jeg er udtaget til sådan noget her.

Karen Kortbæk-Bertelsen, slagterelev, Aarhus

- Jeg ved ikke, om man er mere cool blandt mine kammerater, men jeg får lyst til at gøre mere ud af mine ting, når jeg er udtaget til sådan noget her, og jeg får masser af skulderklap på arbejdet, siger Karen Kortbæk-Bertelsen.

Og så gør det heller ikke noget, hvis hun kan løbe med førstepladsen og titlen som Danmarks bedste slagterelev:

- Jeg er i hvert fald ikke med for at blive den sidste, siger Karen Kortbæk-Bertelsen.

DM i Skills bliver holdt hvert år, og værtsskabet skifter fra år til år. I år holdes det i Messecenter Herning, og det forventes, at op mod 55.000 besøgende vil komme forbi i løbet af de næste tre dage, hvor eventet løber af stablen.

01:49

VIDEO: Sidste år deltog den litauiske cater Simona Daskotte i DM i Skills i Aalborg. Hør hende fortælle om sine forventninger her. 

Luk video

Mød Karen Kortbæk-Bertelsen i videoen øverst i artiklen.