Aarhusiansk svømmer sluttede sidst i finale ved para-OL

Svømmeren Niels Korfitz Mortensen kunne ikke stille noget op i sin finale, hvor vinderen satte verdensrekord

Niels Korfitz Mortensen var tirsdag i finalen ved de paralympiske lege i Rio de Janeiro i 100 meter rygsvømning. Svømmeren fra Aarhus kunne dog ikke presse de syv konkurrenter i bassinet.

Finalen blev vundet af kineseren Cong Zhou, der satte verdensrekord i tiden 1 minut og 2,90 sekunder. Næsten syv sekunder hurtigere end danskeren, der dog formåede at sætte dansk rekord på distancen med tiden 1 minut og 9,62 sekunder.

- Jeg er superglad lige nu. Jeg havde en lidt skidt start på stævnet med tider lidt over personlig rekord, men det er dejligt at komme ud med personlig rekord nu og også sætte dansk rekord, siger Niels Korfitz Mortensen.

Læs også Her er de østjyske atleter til de Paralympiske Lege

Tidligere tirsdag lykkedes det ikke Lasse Winther Andersen at svømme sig i finalen i 100 meter fri. Med tiden 58,78 sekunder sluttede han som nummer syv og sidst i sit heat.

Efter at samtlige 20 svømmere havde været i aktion i de tre heat, stod det klart, at Lasse Winther Andersens tid var den dårligste af de deltagende.

Den 22-årige dansker var mandag 35 hundrededele af et sekund fra at komme i finalen i 100 meter butterfly, men han måtte nøjes med niendebedste tid i de indledende heat.

Læs også Handicappede atleter får kun halv bonus fra Team Danmark

Konkurrencen var Holbæk-svømmerens sidste ved legene i Rio. Han blev efterudtaget, da Rusland blev udelukket fra de paralympiske lege og har kun haft få ugers forberedelse.

I atletik sluttede Mohamed Hersi sidst i finalen i 1500 meter.

Danskeren måtte hurtigt slippe det øvrige felt, og trods en heftig slutspurt mod Luis Arturo Paiva fra Venezuela undgik Mohamed Hersi ikke sidstepladsen i tiden 4 minutter og 11,41 sekunder.

- Jeg er totalt smadret nu, siger Mohamed Hersi.

Amerikaneren Michael Brannigan vandt guld i tiden 3 minutter og 51,73 sekunder.