Aarhusiansk spilfirma har solgt for en halv milliard kroner – selvom spillet ikke er udkommet

Øjne fra hele verden hviler på et århusiansk spilfirma, der allerede har sikret sig forudbestillinger for en halv milliard kroner. Det er selvom spillet først udkommer om et år.

Det er kun et års tid siden, firmaet var tæt på at gå fallit. Sidenhen er der sket en hel del. Nu har de, selvom hovedattraktionen, spillet Ember Sword, endnu ikke er udkommet, sikret sig forudbestillinger for mere end en halv milliard kroner.

Det er det aarhusianske spilfirma Bright Star Studios, der er tale om.

- Det går ret vildt for sig. Vi er i gang med at ekspandere og vi hyrer som sindssyge, siger Thorvald Zehmke, der er Level Designer hos firmaet.

Som beløbet nok afslører, kommer man næppe til at være ene om at spille spillet, når det udkommer om et års tid. Det er et multiplayer-spil, hvor man i en verden, der er en anelse mindre end Europa, kommer til at spille med og mod tusindvis af gamere verden over – faktisk er der i runde tal 100.000 personer, der følger med i spillets udvikling.

Et aarhusiansk spil firma har i øjeblikket stor succes med et spil under udvikling. Vi har besøgt det succesfulde firma for at se, hvordan man udvikler sådan et spil – og fremtiden for spilindustrien i Østjylland.

Og det er måske også en af årsagerne til, at de pludselig er lykkes med at tjene penge. Er man interesseret, kan man nemlig købe en virtuel grund i spillet, som senere hen kan mangedoble sin værdi. På den måde minder det lidt om at købe en ganske almindelig husgrund, bare det hele går lidt hurtigere med investeringen.

- Det er vores måde at sælge en del af spillet, før det er lavet, så vi kan få penge ind til at lave spillet færdig, siger Sven Arnarsson, der er daglig leder.

For folkene bag er det en interessant udvikling, men i det lange løb, er det altså ikke holdbart.

- Det er vigtigt for os, at Ember Sword først og fremmest er et godt spil. For at det bliver et godt spil, kan vi ikke have for mange, der kun køber land for at investere og tjene penge hele tiden, siger Sven Arnarsson.