Aarhusiansk hjælp til bådflygtninge på Lesbos

Aarhusianske studerende samler ting ind til bådflygtninge på Lesbos

06:55

1 af 2

Kælderen under Diakonhøjskolen i Aarhus bugner af tøj, bamser, sko og andre ting, som nu skal fragtes til den græske ø Lesbos, hvor det skal gives til de mange flygtninge, der er kommet til øen.

- De ting, vi primært får, er mandetøj, børnetøj, dametøj, krammebamser, sko og alt lige fra bleer og bind til tandbørster, siger Helle Celina Jørgensen, der er studerende i Aarhus.

Det er Helle Celina Jørgensen, der har taget initiativ til den aarhusianske indsamling, som skal hjælpe bådflygtninge på den græske ferieø Lesbos. Ideen fik hun fra København, hvor tre kvinder i sidste uge startede en indsamling under titlen 'En container til Lesbos'.

Se: Samler ind til hærværks-ramt asylcenter

- Den her katastrofe lige nu på Lesbos, den rammer dybt i hjertet. Vi taler om, hvad vi kan gøre, men det er ikke nok bare at tænke og tale, der skal også handles, siger Helle Celina Jørgensen

Tingene i Aarhus er indsamlet af frivillige og bliver løbende sendt af sted med bus til København, hvorfra det skal videre med en lastbil til Lesbos.

I videoen øverst på siden kan du se mere om indsamlingen, og du kan se et interview med Helle Celina Jørgensen og Cecilie Vinther Rasmussen.