Aarhusiansk guldfugl: Sara Slott sprintede sig til DM-sejr

Hækkeløberen Sara Slott Petersen hev den første guldmedalje hjem ved dette års DM i indendørs atletik lørdag - denne dog uden hække

Sara Slott Petersen er en atlet med mange talenter.

Hun bragede igennem til OL i Rio de Janeiro i sommers og blev "talk of the town", som den første kvindelige danske løber der løb af sted med en OL-medalje.

I denne weekend er det lidt andre målestoksforhold, men derimod i en anden disciplin, at hun brillierer.

Lørdag vandt hækkeløber Sara Slott Petersen nemlig DM i 200 meter løb. Det vil sige sprint uden hække. Det gjorde hun i tiden 24,06 sekunder, som var 0,19 sekunder kortere end hendes suverænt bedste tid og danske rekord i 2016, men dog nok til igen at træde øverst op på sejrsskamlen.

Selv begrunder hun den lidt langsommere tid med et meget travlt år:

- Jeg har trænet hårdt i år, så det sidste overskud mangler stadig. Men jeg håber at finde det frem de kommende to uger, hvor jeg især skal træne at løbe i de hævede sving. Det er det, som jeg skal forbedre, fortæller Sara Slott Petersen i en pressemeddelelse.

Det er danmarksmesterskabet i indendørs atletik, som i denne weekend afholdes i Skive.

En af Sara Slott Petersens største udfordrere lørdag var klubkammeraten Mette Graversgaard. Igen i år giver hun den OL-vindende hækkeløber kamp til stregen. 

På 200 meter løbdistancen, som Sara Slott Petersen vandt, var Mette Graversgaard også godt med. Hun løb i mål i tiden 24,29 sekunder og vandt dermed en sølvmedalje. 

Sara Slott Petersen skal igen i aktion søndag, hvor der står 400 meter løb på programmet. Også her spås hun gode chancer.

Hun har kvalificeret sig til 400 meter distancen i tiden 52,87 sekunder, hvor hun har et par sekunder ned til den næstbedste tid på 55,36 sekunder, som Anne Sofie Kirkegaard fra Sparta kvalificerede sig med. 

VIDEO: Sara Slott Petersen blev den 4. februar kåret til Årets Østjyske Sportsnavn ved en prisuddeling i Aarhus, som TV 2 | ØSTJYLLAND sendte direkte. Værten var Aarhus Kommune.