Aarhusiansk drone til Dubai

Deltager i konkurrencen Drones for Good

En aarhusiansk produceret drone skal om få dage deltage i en international konkurrence i Dubai - som den eneste danske af sin slags.

Det er virksomheden Redia A/S, som rejser til Dubai for at deltage i konkurrencen "Drones for Good".

Formålet med konkurrencen er at rette op på dronernes negative omdømme og demonstrere mange af de positive formål, dronerne også kan bruges til.

- I Mellemøsten har mange et negativt indtryk af droner, fordi de bruges til at skade folk i for eksempel krig. Vi skal derfor vise, at droner også kan bruges til noget godt, siger vicedirektør Eva Malene Hartmann til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Drone jagter gammel borg

Virksomheden har selv udviklet dronen for at skabe levende film til brug til blandt andre kultur- og oplevelsesinstitutioner. Teknologien er unik, fordi der kan optages video i alle retninger fra dronen, lyder det fra Eva Malene Hartmann.

- Det er den eneste drone i verden, hvor der skal to piloter til at styre den. Den ene styrer selve dronen, mens den anden styrer kameraet, siger hun.

Dronerne kan derfor bruges til at skabe oplevelser af et ufremkommeligt sted på en så virkelighedsnær måde, at det er som at være der selv. Det kunne være midt i en aktiv vulkan, over et buldrende vandfald eller over en arkæologisk udgravning.

Den aarhusianske virksomhed skal dyste mod godt 40 andre hold fra hele verden. Førstepræmien er på 1.000.000 amerikanske dollars.

Vinderen kåres af et internationalt dommerpanel den 6. februar.