Aarhusiansk bokselegende er død

Den aarhusianske bokselegende Jørgen "Gamle" Hansen er død efter mange års sygdom

Jørgen "Gamle" Hansen mod Hans Henrik Palm i weltervægt EM titelforsvar, den 17. oktober 1980. Foto: Jan Jørgensen - Ritzau Scanpix

Den tidligere bokser Jørgen "Gamle" Hansen er død. Han døde torsdag aften efter mange års sygdom, oplyser ugebladet Tæt På på deres Facebookside. 

Jørgen Hansens blev født i Aarhus i 1943 og i hans professionelle karriere, der sluttede med sejren over Perico Fernandez i december 1982, blev det til 78 sejre i 92 kampe på bare 14 år.

Læs også To Aarhus-gymnasier udtaget til konflikt: Undervisningen bliver aflyst

Ifølge boksepromotor Mogens Palle fandt et af højdepunkterne i Jørgen "Gamle" Hansens karriere sted i Randershallen i 1979. 

- Højdepunktet var nok sejren over Dave "Boy" Green, hvor de danske journalister ellers havde skrevet, at kampen ville blive Jørgens død.

- Greens promoter på det tidspunkt, Mickey Duff, var også højrøvet og sagde, at Jørgen ville nok holde en seks-syv omgange, men der gjorde han alles ord til skamme, siger Mogens Palle ifølge Ritzau. 

- Men der er så mange højdepunkter i hans karriere. Han var en person, der kunne skabe dramatik omkring sin person og sin boksning. Han var underholdende og hårdtslående, siger den garvede boksearrangør.

Fik tilnavnet "gamle"

Jørgen Hansen var 39 år, da han lagde boksehandskerne på hylden og trådte ud af ringen, hvilket i karrierens senere år gav ham tilnavnet "Gamle".

Han boksede sig ind i historiebøgerne, da han som undertippet i en alder af 36 år overraskede alle og besejrede den regerende europamester, Dave Boy Green. 

Bokser Jørgen "Gamle" Hansen (t.h.) bliver europamester ved at vinde over engelske Joey Singleton. Foto: Henning Thempler - Ritzau Scanpix

Som amatør boksede Jørgen Hansen i Lindholm BK, hvor han vandt det jyske mesterskab seks år i træk. Han var med til OL i 1968, men ved den lejlighed blev han slået ud i den første kamp.

"Gamle" debuterede som professionel i 1969 og indkasserede det første nederlag tre år senere i KB Hallen i en titelkamp mod europamesteren i weltervægt, franskmanden Roger Menetrey.

I 1977 blev Hansen - efter nogle år i skyggen af de største kampe - matchet mod den italienske europamester Marco Scano i en titelkamp. En kamp, som danskeren vandt på knockout i femte omgang.

Læs også Daginstitutioner står til lukning i udsatte områder: - Det vil skabe flere ghettoer

Herefter tabte han bæltet og vandt det tilbage flere gange, og efter sejren over Dave Boy Green i 1979 forsvarede han med succes sit mesterskab i seks titelkampe - to af dem mod danske Hans-Henrik Palm. 

Efter han blev pensioneret, arbejdede Jørgen "Gamle" Hansen i mange år som tjener på Hviids Vinstue i København.

De seneste år var han dog alvorligt syg, og torsdag aften sov han ind omgivet af den nærmeste familie, 12 dage før han ville være blevet 75 år.

01:40

VIDEO: I oktober sidste år var Dansk Autohjælp i Risskov til boksning. En ekspert fortæller, at det er en god ide at dyrke motion sammen på arbejdspladsen. 

Luk video