Aarhusiansk app den mest downloadede

Subway Surfers, som den danske spilvirksomhed Kiloo står bag, er i en opgørelse det mest downloadede i 2015 på verdensplan

I 2015 var det et dansk spil, som blev det mest downloadede på verdensplan.

I en rapport fra App Annie, som leverer analyser af app-markedet, blev danske Subway Surfers det mest downloadede spil, hvis man både tager udgangspunkt i Apples App Store og Google Play. Det skriver computerworld.dk.

Subway Surfers er produceret af den danske spilvirksomhed Kiloo. Ifølge Computerworld fører Kiloo en relativt anonym tilværelse i Aarhus.

Bag selskabet står de to brødre Jacob Møller og Simon Møller, der stammer fra Silkeborg. Der er omkring 100 ansatte i selskabet.

Iværksættere hædres for Subway Surfers

App Store og Google Play er de to største platforme, hvor man kan downloade apps.

Resultat før skat faldet

I App Store kan man downloade apps til Appleprodukter som iPhones og iPads. I Google Play kan man downloade apps til Android, der bliver brugt til størstedelen af de smartphones og tablets, som bliver fremstillet af de resterende producenter.

Subway Surfers er et freemium-spil. Det betyder, at det er gratis at downloade. Til gengæld kan man købe forskellige ting til, når man spiller.

Selv om det blev det mest downloadede spil i analysen, var det ikke at finde blandt de ti spil, som genererede den største omsætning.

Før skat havde Kiloo et resultat på 156 millioner kroner i 2014, hvilket er 39 procent højere end i 2013. Sidste regnskabsår var dog noget sløjere med et resultat før skat på 43 millioner kroner.

Fældede træer grenå

Mystik om fældede træer: - Jeg kan ikke erindre noget lignende, siger kommune-chef

coronavaccination

play Sundhedsordfører: Ændret vaccineplan kan gavne beboere på Sølund

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

playSF vil forbyde brændeovne om natten

Skærmbillede 2021-01-19 kl. 15.57.51

Østjysk efterskoleelev med opsang: Vi mister vigtige minder, men andre kan miste livet

Jim-kopi kopi

playØstjyske Jim er måske Danmarks største Dolly Parton fan

øjenvipper

Randers-virksomhed ransaget: Ejer sigtet for bedrageri