Aarhusianerne byder gerne flygtninge indenfor

Kampagnen "Hus en flygtning" i Aarhus er en succes, og lige umiddelbart mangler der ikke boliger til flygtninge uden tag over hovedet

Ifølge socialrådmand Thomas Medom (SF) er der i øjeblikket ikke brug for flere boligere til flygtninge. Aarhusianerne vel nemlig gerne åbne deres hjem og byde flygtninge inden for. Kampagnen "Hus en flygtning" ser ud til at virke.

- Det er her med privat indkvartering eller værtsfamilier, det går jo overvældende godt. Der er over 80 familier på bare en uge, der har sagt ja til at åbne dørene. Så sent som i dag er der kommet 12 nye familier, siger Thomas Medom.

Private skal huse flygtninge

- Der er rigtig mange, der gerne vil gøre noget i den her ekstreme situation, som er den mest alvorlig i Europa siden 2. Verdenskrig, fortsætter han.

Men derfor mener han ikke, at det er nogen dårlig ide at overveje andre indkvarteringsmuligheder som for eksempel det gamle Hovedbibliotek, som rådmand Rabih Azad-Ahmad i dag, tirsdag, har foreslået.

- Indtil videre så kan vi dække behovet, men jeg synes stadigvæk, at det er et godt forslag, fordi situationen hurtigt kan ændre sig, og så er vi klar, hvis det bliver nødvendigt. Men nu og her så kan vi løse det ved den store velvillighed, der er blandt aarhusianerne, siger Thomas Medom.

Rådmænd: Sympatisk men dårligt forslag

Dermed er det ikke sagt, at Hovedbiblioteket er den mest oplagte mulighed.

- Men den (bygningen, red.) er jo ikke indrettet som bolig, men som bibliotek. På den måde tænker jeg ikke, at det er fuldstændig oplagt. Men er der en situation, hvor grænserne bliver stormet, så kan det være nødvendigt med ekstraordinære løsninger, og der kan det er det fint at have nogle muligheder, siger Thomas Medom.

Blandt Kommunens øvrige rådmænd Jette Skive (DF) og Bünyamin Simsek (V) er der større skepsis omkring forslaget. Jette Skive mener, det er mangelfuldt, og Bünyamin Simsek så hellere, at man fik folk fordelt rundt i samfundet som en del af integrationen.

Se hele interviewet med Thomas Medom i videoen øverst på siden.

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Dagens mest læste