Aarhusianere undrer sig: Hvorfor har buschaufførerne ikke mundbind på?

Det er et krav, at folk i Aarhus skal bruge mundbind, når de kører med offentlig transport. Men for buschaufførerne er der andre regler.

Aarhus Sporveje har i dag fået flere henvendelser fra passagerer, der undrer sig over, at de skal bruge mundbind i busserne, imens buschaufførerne kører uden.

Ifølge buschaufførernes chef er deres første prioritet at få bussen sikkert igennem, og det kan mundbind være med til at forhindre.

- Det er en udfordring for os at bruge mundbind hele dagen, siger Bjarne Larsen, der er HR- og kvalitetschef hos Aarhus Sporveje, til TV2 ØSTJYLLAND

Kombinationen af mundbind og høje temperaturer, briller og kroniske sygdomme kan ifølge Bjarne Larsen være farligt for chaufførerne og dermed også passagererne.

Skal være sikkert at køre

- Vi skal nok sige til vores chauffører, at de skal bruge mundbind, men når man kører i 7,5 timer, og der er 27 grader udenfor, så kan det være anstrengende at køre med mundbind hele dagen, siger han og tilføjer:

- Det skal være sikkerhedsmæssigt forsvarligt, og hvis det begynder at blive ubehageligt, og det tager fokus fra trafikken og medtrafikanter, så skal man tage det af, tilføjer han.

quote Når man kører i 7,5 timer, og der er 27 grader udenfor, så kan det være anstrengende at køre med mundbind hele dagen.

Bjarne Larsen, HR- og kvalitetschef hos Aarhus Sporveje

Ifølge Midttrafik skal chaufførerne som udgangspunkt bruge mundbind, men føler de ubehag, må de gerne tage det af. Samtidig er der undtagelser for chaufførerne ligesom der også er for passagererne.

Ikke alle kan bruge mundbind

Plexiglas og sprit 

Ifølge Aarhus Sporveje må chaufførerne også gerne tage mundbindet af, hvis de bruger briller, og brillerne dugger. Og generelt er reglen indtil videre, at det skal være arbejdsmæssigt forsvarligt at køre bussen gennem byen.

Til gengæld er buschaufførerne afskærmet med plexiglas, og de har sprit til rådighed.

Kravet om mundbind i offentlig transport i Aarhus gælder juridisk fra den 11. august og frem til den 1. september og er indført for at begrænse smitten med covid-19. Overholder man ikke kravet, kan man blive bedt om at forlade busser og letbane.

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

skak

International turnering i Aarhus: - Det betyder meget at komme i gang igen

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?

Dagens mest læste