Aarhusianere i demonstration mod restriktionerne: - Jeg mangler dokumentation

Nedlukning, krav om mundbind og afstandskrav er ude af proportioner i forhold til, hvor farlig covid-19 egentlig er. Det mener en gruppe demonstranter, som fredag var på gaden i Aarhus.

Bevæbnet med skilte med teksten "Stop Epidemi-loven" og instrumenter marcherede en gruppe borgere fredag gennem Aarhus midtby med sang og slagråb. 

Demonstranterne mener, at nedlukningen, krav om brug af mundbind og afstandskrav er ude af proportioner i forhold til, hvad farlig covid-19 egentlig er, og at myndighedernes forbud og påbud derfor er overflødige.

Epidemiloven

- Det er i hvert fald ikke så farligt, at vi på den her måde skal lukke det hele ned, siger Olivia Folnin Stig Madsen fra Aarhus, som fredag deltog i demonstrationen. 

Derfor mødes de hver fredag på Rådhuspladsen i Aarhus, hvor de krammer, networker og demonstrer mod det, som de mener er en krænkelse af vores allesammen frihed og rettigheder. 

Fredagens demonstration startede på Rådhuspladsen i Aarhus.
Fredagens demonstration startede på Rådhuspladsen i Aarhus.

Olivia Folnin Stig Madsen har flere gange deltaget. Hun er blandt andet kritisk overfor påbuddet om mundbind.

- Man har i hvert fald ikke kunnet påvise nogen effekt, siger hun og tilføjer: 

- Jeg føler, jeg mangler dokumentation for eksempelvis at skulle tage et mundbind på.

VIDEO: Demonstrationen gik fredag fra Rådhuspladsen, via strøget til Store Torv, hvorefter de hen mod aften marcherede tilbage mod Rådhuspladsen.

"Det giver mig en dårlig fornemmelse i kroppen" 

Det er dog ikke alle steder, at budskabet fra fredagens demonstration falder i god jord. 

Katrine Tjustrup er sygeplejerske på Aarhus Universitetshospital, og hun arbejder til daglig tæt på de mennesker, som er allermest syge med covid-19. Hun mener derfor, det er vigtigt med de restriktioner, som myndighederne har sat i værks. 

- Jeg ser en anden virkelighed, end de beskriver, og derfor giver det mig en dårlig fornemmelse i kroppen, at der er nogle i vores verden, der har en mening om, at de restriktioner og værnemidler, som vi har lige nu, ikke har nogen effekt.  

- Jeg ser jo syge mennesker hver dag, og vi ser også en øget dødelighed ved vores patienter. Vi er pressede på vores sundhedssystem, siger hun. 

Katrine Tjustrup arbejder som sygeplejerske på Aarhus Universitetshospital, og her ser hun hver dag meget syge patienter af covid-19.
Katrine Tjustrup arbejder som sygeplejerske på Aarhus Universitetshospital, og her ser hun hver dag meget syge patienter af covid-19.

Og selvom der er stor forskel på, hvor syge folk bliver af covid-19, så er det ifølge hende stadig vigtigt, at man følger retningslinjerne.

- Selvfølgelig har vi en del af befolkningen, som ikke bliver særlig syge af den her sygdom, men realiteten er, at vi stadig har rigtig mange mennesker, som bliver meget syge, og det er altså alt fra unge mennesker til plejehjemsbeboere og folk, der modtager hjemmehjælp, siger hun. 

Olivia Folnin Stig Madsen har flere gange deltaget i demonstrationerne.
Olivia Folnin Stig Madsen har flere gange deltaget i demonstrationerne.

Det får dog ikke Olivia Folnin Stig Madsen og de andre demonstranter til at stoppe demonstrationerne lige foreløbig. 

- Vi forsøger at være fredelige og demonstrere på lovlig vis, og vi anmelder alle vores demonstrationer. Vi har bare brug for at dele vores mening, siger hun. 
20210426-151912-2-1920x1204we

Dagens konfirmand kom tidligt i kongelig lære

IMG_0209

play VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

20210202-175316-L-1500x1000we

Aarhus-politiker misbrugt i coronaskeptisk kampagne

def_thumb,50_percent

play Aldrig fundet: Dykkere leder lige nu efter Fregatten Jyllands andet anker

Sidste skoledag kan blive første møde med alkohol: - Sæt bare grænser

play Kæmpe fællesfest sidste skoledag igen aflyst - og måske endda for altid

Dagens mest læste