Aarhusianer i tyrkisk lufthavn: Vi troede vi skulle dø

Mouhammad Hassan spiste aftensmad med sin familie, da flere dræbende bomber eksploderede kort derfra

Mouhammad Hassan (t.h.) tog dette billede sammen med sin far kort tid inden, angrebene begyndte i lufthavnen. Foto: Google Maps / privatfoto

Det, der skulle have været begyndelsen på en dejlig sommerferie, er endt som et mareridt for en aarhusiansk familie.

22-årige Mouhammad Hassan befandt sig med sine søskende, forældre og bedsteforældre i Atatürk-lufthavnen i Istanbul, da lufthavnen i aftes blev angrebet med maskingeværer og bomber.

Den aarhusianske familie skulle mellemlande i Tyrkiet på deres rejse fra Billund til Beirut. Mens familien spiste aftensmad på Burger King, lød der flere voldsomme eksplosioner. Familien befandt sig cirka 100 meter fra det sted, bomberne eksploderede.

- Det var et mareridt. Alt var kaos. Det, vi oplevede i går, det bør ingen mennesker opleve. Vi troede flere gange, at vi skulle dø. Under det første angreb var jeg næsten 100 pct. sikker på, at vi allesammen skulle dø, siger Mouhammad Hassan til tv2oj.dk.

SE OGSÅ: Sun Tours om bombeangreb: Ærgerligt et godt rejseland rammes

Ifølge en tyrkisk guvernør er 41 personer blevet dræbt, mens 239 blev såret ved angrebene. 13 udlændinge er dræbt.

- Vi kunne både høre skudvekslinger og en selvmordsbombe, der eksploderede. Folk løb straks hen imod det restaurant-område, vi befandt os på. Der var ikke noget politi i nærheden. Folk væltede rundt mellem hinanden. Jeg fik hjulpet min lillebror og min bedstemor væk derfra. Det var meget kaotisk, siger Mouhammad Hassan.

Tog på hotel
I løbet af natten forlod den aarhusianske familie lufthavnen i Istanbul i en bus, som lufthavnen transporterede de rejsende væk med. Det blev dog ikke til mere end to timer på et hotelværelse, inden familien fik at vide, at de kunne komme med et nyt fly.

- Vi nåede slet ikke at sove, og det viste sig senere, at der alligevel ikke var plads på flyet. Derfor er vi stadig i lufthavnen i det samme tøj, som vi rejste i. Vi glæder os meget til at komme videre til Beirut, siger Mouhammad Hassan sent onsdag eftermiddag - næsten et døgn efter at angrebene fandt sted.

Der går formentlig lang tid, inden Mouhammad Hassan og hans familie er kommet sig over oplevelsen i den tyrkiske millionby.

- Min familie er skræmt. Hver gang vi hører en lille lyd, tænker vi: Hov, hvad var det!

Der er endnu ingen informationer om, hvem der stod bag eksplosionerne og skyderierne. Flere medier kæder Islamisk Stat sammen med angrebene. 

Mouhammad Hassan. Foto: Privatfoto