Aarhus vært for håndbold-EM

Europamesterskaber i håndbold i 2014

Niklas Landin under landskamp i januar 2011.

Aarhus bliver værtsby for herrernes EM i håndbold i 2014. Det blev offentliggjort i forbindelse med søndagens landskamp mod Argentina. Aarhus deler værtskabet med Aalborg, Herning og København.

Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Marc Perera Christensen (K) kom søndag på banen i forbindelse landskampen mod Argentina og fik overrakt en gylden håndbold, der markerer, at Aarhus er en del af det første EM for herrer i Danmark. Ud over Aarhus skal der også spilles kampe i Aalborg, Herning og København.

De fire værtsbyer har mange års erfaringer med store internationale sportsevents. Således var Aarhus vært, da Danmark vandt EM i kvindehåndbold på hjemmebanen Atletion i 2002.

Også værtsby i 2010

Aarhus var ligeledes værtsby ved kvindernes EM i 2010, og til januar danner Aarhus rammen om herrelandsholdets sidste forberedelses kamp inden VM. Det er den 6. januar, hvor Danmark møder Slovenien i NRGi Arena.

- Sammen med de fire værtsbyer og Sport Event Denmark giver vi bolden op til en sand håndboldfest i 2014. Vi glæder os til at ikke alene at give vores landshold og de danske tilskuere hjemmebane ved EM men også til at invitere de 16 deltagende nationer ind i den danske håndboldkultur. Ligeledes planlægger vi også at afvikle seminarer og workshops frem mod mesterskabet for de nationer, der ikke kvalificerer sig til EM, siger Per Bertelsen, formand, DHF.

FAKTA:

EM i herrehåndbold afvikles fra den 12/1 - 26/1 2014 i følgende fire værtsbyer med 16 deltagende nationer:

- Aalborg, Gigantium (indledende)

- København, Brøndby Hallen (indledende)

-  Aarhus, NRGi Arena (indledende, mellemrunde)

- Herning, Jyske Bank Boxen (indledende, mellemrunde, slutspil)

Danmark er forsvarende mestre. EM 2012 for mænd blev afviklet i Serbien. Turneringen blev vundet af Danmark efter finalesejr over Serbien.