Aarhus Universitetshospital er Danmarks bedste for 13. år i træk

For 13. år i træk kan Aarhus Universitetshospital kalde sig Danmarks bedste hospital.

Aarhus Universitetshospital er i dag kåret som Danmarks Bedste Hospital af nyhedsavisen Dagens Medicin.

Det er 13. år i træk, at hospitalet kan bryste sig af den fornemme titel, og det vækker stolthed hos hospitalsledelsen, der mener, at det vidner om et højt niveau i kvaliteten af patientbehandlingen og en høj tilfreds blandt patienterne gennem mange år.

- Det er et udtryk for et tårnhøjt niveau både fagligt og i forhold til patienttilfredshed. Vi har igennem mange år bygget det høje niveau op og forsøger hele tiden at blive bedre.

- Det kommer af en dedikeret indsats fra de tusindvis af ansatte hver eneste dag og ambitioner gennem mange år om at være de bedste. Vi er stolte over, at det endnu en gang er lykkedes, siger Poul Blaabjerg, hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital, til TV2 ØSTJYLLAND.

Poul Blaabjerg, hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital, er stolt af at Aarhus Universitetshospital endnu en gang er kåret som Danmarks bedste hospital.
Poul Blaabjerg, hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital, er stolt af at Aarhus Universitetshospital endnu en gang er kåret som Danmarks bedste hospital.

Dagens Medicin kårer vinderen ud fra en analyse af alle tilgængelige nationale data fra de seneste år om kvaliteten af behandlingerne på landets sygehuse.

I kåringen indgår også data fra en undersøgelse af patienttilfredsheden, hvor patienter over hele landet er blevet bedt om at svare på, hvor tilfredse de har været med deres besøg på hospitalet.

Kvaliteten af behandlingerne vægter 90 procent, og patienttilfredsheden vægter 10 procent.

Et hospital i verdensklasse

Også regionsrådsformand for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), er imponeret over, at Aarhus Universitetshospital kan fastholde sin stærke førerposition:

- Det er så vigtigt for patienter og deres pårørende, at hospitalet bevarer og udvikler sin høje faglighed. 

- Jeg er imponeret over hospitalets mange medarbejdere, der hver dag yder en kæmpe indsats. Kåringen cementerer det, som vi allerede ved; at AUH er et universitetshospital i den absolutte verdensklasse, siger regionsrådsformand Anders Kühnau i en pressemeddelelse.

VIDEO: Også i 2020 blev Aarhus Universitetshospital kåret som Danmarks bedste hospital. Se indslaget fra den 21. februar 2020 her.

Aarhus Universitets hospital har vundet i kategorien af universitetshospitaler, som omfatter de største hospitaler i Danmark.

Efter Aarhus Universitetshospital på førstepladsen følger Odense Universitetshospital som nummer to, Aalborg Universitetshospital som nummer tre og Rigshospitalet som nummer fire.

Bedst på ni behandlingsområder

DorteMandrup_Aarhus_Strata_v1_Copyright by KVANT-1.jpg[5]

Markant byggeri på vej ved Aarhus Ø

Ilva Lars Larsen møbler møbelkæde kæde butik logo IDdesign

Store butikker skal sikre 250 kvadratmeter til hver kunde

img_0509.jpg

Efterskoleelever strejker: Stine vil have garanti for genåbning

melissa og julia grenaa gymnasium 2

På trods af lave smittetal: Julia og Melissa må stadig ikke komme i skole

Skærmbillede 2021-02-25 kl. 06.12.20

Hvornår kan du igen rejse til udlandet? Her er syv eksperters bedste bud

Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv