Aarhus topper: Her sælges flest boliger indenfor første måned

Aarhus er den by i Danmark, hvor den højeste andel boliger sælges inden for den første måned

I mange tilfælde kan aarhusianerne godt begynde at folde flyttekasser i det øjeblik, "Til salg"-skiltet er banket i jorden uden for huset.

Aarhus er nemlig den by i Danmark, hvor forholdsvis flest boliger sælges i løbet af den første måned. Det viser nye tal fra ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Andelen af aarhusianske boliger, der blev solgt inden for de første 30 dage, lå i 2016 på 41,6 procent. Det er noget nær en firedobling i forhold til 2010, hvor andelen lå på 12,3 procent.

Når man kigger på hele landet, blev 28 procent af boligerne i 2016 solgt i løbet af de første 30 dage.

- Der er ingen tvivl om, at Aarhus og København kører på flest cylindre, hvad angår hurtige handler, hvilket viser, at der for alvor er kommet godt gang i bolighandlen, siger presseansvarlig Thomas Hovgaard fra Nybolig i en pressemeddelelse. 

Jacob Isaksen er boligmarkedsanalytiker i Nykredit. Han mener, at de kortere salgstider afspejler den bedring på boligmarkedet, der har bredt sig ud i landet de seneste år.

- Fremgang i indkomsterne og lave finansieringsomkostninger har været med til at løfte efterspørgslen efter boliger. Den øgede handelsaktivitet har samtidig reduceret antallet af boliger til salg, siger Jacob Isaksen og uddyber: 

- Færre boliger udbudt til salg, kombineret med stigende efterspørgsel betyder, at boligkøberne bliver nødt til at handle hurtigere i dag, end de gjorde for bare et par år siden. Det har fået salgstiderne til at falde i store dele af landet.

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

skak

International turnering i Aarhus: - Det betyder meget at komme i gang igen

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?

Dagens mest læste