Aarhus Teater: Bedste billetsalg i 10 år

Aarhus Teater har tjent 2,9 mio. mindre på billetter end sidste sæson på trods af, at der blev solgt rekord mange billetter

00:59

Det har på mange måder været en god sæson for Aarhus Teater.

I oktober fik teatret 50 mio. kroner af Salling Fondene. Derudover kommer det østjyske teater ud af sæsonen med et årsregnskab, der viser det bedste billetsalg i mere end ti år.

Hele 95.480 betalende gæster besøgte Aarhus Teater. Året før var antallet af betalende gæster 88.000.

Læs også Aarhus Teater får historisk stort millionbeløb

Og hos bestyrelsesformand, Peter Parbo, er der da også stor tilfredshed med årets regnskab. Også selv om billetindtægterne for 2015/16 er 700.000 kroner under budget og 2,9 mio. kroner lavere end sidste sæson.

- Det, jeg hæfter mig ved, er, at vi har fået så mange publikummer ind. Og det er det, vi er sat i verden for, siger Peter Parbo.

Det er især besøg fra unge teatergæster under 25 år, der er steget. Godt 38.000 unge har købt billet til Aarhus Teater i forsøgsprojektet 'Billigere end biffen' med billetter til 50 kroner.

Læs også Åbent hus: Aarhus Teater vil åbne sig mod byen

Kun én forestilling i løbet af året gik ikke som forventet.

- Det var musicalen 'Dig og mig for altid. Der fik vi ikke de publikummer, vi  havde budgetteret med. Det gør ondt, når det er på den store scene, siger Peter Parbo.

Det har især været Store Scene-forestillingerne 'Imagine', 'Snedronningen' og 'Familien', der har trukket det største publikum.

Øverst kan du se hele indslaget med bestyrelsesformand for Aarhus Teater, Peter Parbo.