Aarhus som international videns-hotspot

Fire af byens største aktører går sammen om at promovere Aarhus som sundhedsvidenskabelig metropol

Aarhus spiller i den bedste liga i forhold til medicinsk forskning og patientbehandling, og det skal hele verden vide. Sådan lyder mantraet bag et nyt samarbejde mellem Aarhus Universitetshospital, Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og VisitAarhus.

Allerede nu oplever Aarhus en vis international opmærksomhed, når det gælder sundhedssektoren, og byen oplever mange erhvervsbesøg fra udlandet.

- Vi skal have etableret en partnerskabsmodel, der professionaliserer erhvervsbesøgene på en måde, så virksomhederne får optimalt udbytte af besøgene, samtidig med at den kliniske kerneopgave, som trækker en stor del af byens sundhedsvidenskabelige fremgang, forstyrres mindst muligt, siger direktør i VisitAarhus, Peer H. Kristensen, der ser aftalen som et led i en ny måde at tænke erhvervs- og vidensturisme på i Region Midtjylland.

Det strategiske samarbejde skal blandt andet løfte arbejdet med byens konferencer og erhvervsgæsteservice, som lige nu er mere relevant end nogensinde.

- Vi oplever lige nu en markant vækst i antallet af udenlandske besøgende, der kommer for at studere vores organisering af sundhedsvæsnet og de tekniske løsninger i driften. På forskningssiden etableres stadig flere internationale partnerskabsaftaler, mens konferencerne bidrager til forskernes netværk og vidensdeling, siger Peer H. Kristensen.

NY Times: Aarhus er værd at besøge

Profileringen af Aarhus som videnscentrum skal ske på baggrund af materiale, der forbinder byen, hospitalet og universitetet og har til formål at tiltrække udenlandske medarbejdere, internationale forskningskollegaer, konferencegæster og erhvervsgæster.

brændeovn

play Miljøorganisation om natligt brændeovnsforbud: Det vil slet ikke løse problemet

Henrik Ullum SSI

SSI med kritik af Pfizer: I leverer ikke, det vi har aftalt

Vindstød

Stormlavtryk i Nordsøen sender torsdag kraftigt blæst til hele Danmark

politibil

Hash og baseball-bat: Første nat med visitationszone

20200618-125749-L-1920x1280we

Østjysk politiker ånder lettet op: Klar til en ny start for samarbejdet med USA

Indehaver performance fitness Bjørn

play Deltagere til udendørs fitness blev sigtet: Nu har politiet droppet sagen