Aarhus sagde nej til Giroen

Aarhus-politikere ønsker ikke at lægge asfalt til et af verdens største cykelløb

02:21

1 af 2

Aarhus Kommune planlagde at få et af verdens største cykelløb, Giro d'Italia, til byen.

Ideen blev dog til sidst droppet. Det er derfor i stedet nabobyerne Horsens og Herning, der næste år lægger asfalt til det stjernebesatte løb.

- Vi har valgt at prioritere vores kræfter anderledes, bekræfter pressechef i Kultur- og Borgerservice i Aarhus Kommune Michael Jaap over for TV 2 | ØSTJYLLAND.

Repræsentanter for Aarhus Kommune har mødtes med Horsens og Herning kommuner samt Sport Event Danmark med henblik på at få Giro d'Italia til Jylland.

Men til sidste valgte Aarhus Kommune altså at trække sig, selv om det verdensberømte cykelløb ifølge Sport Event Danmark giver en massiv markedsføring i udlandet.

Ikke langt til Horsens
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Nicolai Wammen (S) om, hvorfor han ikke ønsker, at Giro d'Italia kommer til byen. Han er i øjeblikket på vej til Kina.

Kulturrådmand Marc Perera (K) ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Ifølge pressechef i Kultur- og Borgerservice i Aarhus Kommune Michael Jaap er det dog ikke noget tab for aarhusianerne, at Giro d'Italia ikke kommer til den jyske hovedstad.

- Vi ønsker Herning og Horsens tillykke. Men der er jo ikke længere til Horsens, end at man sagtens kan køre derned, hvis man bor i Aarhus, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere i fredagens nyhedsudsendelse kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.