Aarhus Kommune giver 70.000 til servicehund

For første gang har Aarhus Kommune besluttet at yde tilskud til en servicehund

00:38

1 af 2

Aarhus Kommune har for første gang besluttet at give et økonomisk tilskud til en service til en person med psykiske lidelser.

Det har hidtil været forbeholdt blinde.

Baggrunden er blandt andet, at en hund kan give mere omsorg og kærlighed, end en maskine, siger rådmand Jette Skive (DF) til tv2oj.dk.

Rådmand: Derfor tilskud til servicehund

Det koster kommunen 70.000 kroner at købe en servicehund til en privatperson, der har brug for den.

En af dem, der tidligere har fået en servicehund ved egen hjælp, er familien Bach, der bor i Brabrand. Deres dreng Mathias har ADHD og autisme, og han har haft stor glæde af servicehunden, der hedder Messi.

Servicehunden Messi giver Mathias ro

- Han har rykket sig rigtig meget. Han er blevet mere selvstændig, han er tryg, han er glad og han trives. Det er bare så fantastisk, siger Mathias' mor Irene Bach, der er SOSU-assistent.

Mathias Bachs servicehund er betalt af Servicehundeforeningen, som kæmper for at flere kommuner skal sidestille servicehunde med førerhunde. Og i Aarhus har man altså nu givet tilskud til en.

- Det er fantastisk, og det er rigtig godt. Jeg håber, at flere kommuner får øjnene op for at bevilge en servicehund til dem, der har det her behov, siger Irene Bach.

Se mere i videoen øverst i artiklen.