Aarhus Kommune flytter 1.000 medarbejdere til Gellerup

Onsdag præsenterede kommunen en helt ny administrationsbygning, der skal ligge i Gellerup

01:39

1 af 2

Omkring 1.000 medarbejdere i Aarhus Kommune skal i 2017 flyttes til boligområdet Gellerup i Brabrand.

Udflytningen sker som en del af helhedsplanen for området, og planen er, at byrådet også skal bruge huset til flere aktiviteter.

Onsdag blev deres nye arbejdsplads så præsenteret på rådhuset i Aarhus. En helt ny administrationsbygning, der er tænkt som en del af Helhedsplan Gellerup og skal være med til at kickstarte omdannelsen af bydelen.

- Vi introducerer nogle ting, som der ikke er i Gellerup i dag, og på den måde, får vi skabt den forandring, vi ønsker, siger teknik- og miljørådmand Kristian Würtz (S).

- Helhedsplan bliver succesfuld

- Gellerup er i dag Danmarks fattigste sogn, og vi vil forandre Gellerup til en attraktiv bydel i Aarhus, og derfor har vi brug for at få andet ind end boliger, siger fortsætter han.

Udover at kommunens afdeling for Teknik og Miljø rykker også lokalpolitiet ind i huset, og der vil også komme en café, kaffebar og foredragssale.

- Vi vil ikke bare have et kontorhus, som lukker klokken 16.30 om eftermiddagen. Vi vil bygge et hus, som integrerer hele Gellerup, og som er en attraktion for hele Aarhus, siger Kristian Würtz.

Borgerne bliver også inviteret indenfor i et nyt bylaboratorium, hvor borgerne og fagfolk skal have mulighed for at være med i arbejdet med byudviklingen.

Se interview med Christian Würtz og se billeder af modellerne af den nye bygning i videoen øverst på siden.