Aarhus indgår nyt samarbejde med Shanghai

I de kommende år udvikles et nyt erhvervsrettet samarbejde

Foto: Colourbox

Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune, har netop indgået en aftale med repræsentanter fra Pudong New Area, et udviklingsområde i Shanghai, der rummer Kinas finansielle centrum og har fem millioner indbyggere.

Region Midtjylland har i forvejen en aftale med Shanghai Municipality (kommune, red), og i forbindelse med at den blev forlænget spurgte kineserne, om Aarhus kunne være interesseret i at indgå et samarbejde med det store udviklingsområde i Shanghai.

Nu er aftalen blevet underskrevet, og den har især fokus shipping, digitalisering og videnskabelig og teknologisk innovation.

Kunne ikke afslå tilbuddet

- Når en millionby med en af verdens største økonomier på den måde opfordrer til et nærmere samarbejde, så ser vi det som en helt oplagt chance, vi naturligvis forfølger. Vi vil nu i samarbejde med det lokale erhvervsliv i Aarhus og Østjylland undersøge mulighederne for at bidrage til konkrete dansk-kinesiske forretningsaftaler, siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Også Bent Hansen (S), der er regionsrådsformand i Region Midtjylland glæder sig over den nye aftale.

- Det er rigtig godt, at Aarhus Kommune nu for alvor bliver en del at det langvarige samarbejde, vi som region har haft i Shanghai. Pudong New Area er det mest spændende og dynamiske udviklingsområde i Shanghai, og jeg tror virkelig at Aarhus kan bringe mange nye ting i spil - bl.a. vedrørende Smart City og byinnovation, som kan give nye dimensioner i samarbejdet, siger Bent Hansen.

Aarhus Kommune har gennem flere år haft en aftale med den kinesiske millionby Harbin.