Aarhus Havn tredobler overskud på ét år

Sidste år tjente Aarhus Havn 247 millioner kroner mod 84 millioner i 2015. Hovedårsagen er salg af arealer

Foto: Heine I. Christensen

Aarhus Havns bundlinje er kulsort efter et år, hvor der er solgt arealer på Aarhus Ø til Aarhus Kommune.

Sidste år landede havnens overskud på 247 millioner kroner mod 84 millioner kroner i 2015.

Det er ikke kun salg af kvadratmeter, der skæpper godt i kassen.

Aarhus Havn tjente flere penge på sin drift i 2016 end året før. Det blev til et overskud på 59 millioner, hvilket svarer til en stigning på 44 procent i forhold til 2015.

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen.

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen er tilfreds med tallene.

- Vi agerer i et presset marked i disse år. Derfor synes jeg, det er solidt resultat, vi kommer ud med. Vi har været i stand til at realisere en vækst i omsætningen samtidig med, at vi har reduceret vores omkostninger, og det giver en tilfredsstillende bundlinje, siger han i en pressemeddelelse. 

Læs også Gigantisk klima-skulptur på plads: Som en rejse i ydre rum

Jakob Flyvbjerg Christensen fortæller, at de mange millioner, der kommer fra salget af arealer, giver Aarhus Havn mulighed for at forbedre havneinfrastrukturen.

- Vi er i gang med flere store og investeringstunge projekter som for eksempel en ny Omniterminal og en ny rampe til særtransporter. Og frem til 2020 skal vi investere i en helt ny færgeterminal på Østhavnen, siger havnedirektøren og uddyber: 

- Disse og andre store fremtidige investeringer er mulige, fordi Aarhus Havn i dag har en finansiel robusthed, der blandt andet skyldes, at vi har kunnet afhænde utidssvarende havnearealer til bymæssig brug.