Aarhus Håndbold i Final Four

En næsten fyldt hal så hjemmeholdet sende Skjern ud af pokalturneringen efter straffekast

Det blev et kæmpe drama, da Århus Håndbold torsdag sendte Skjern ud af pokalturneringen i håndbold, men efter straffekast lykkedes det Aarhus-drengene at vinde kampen 39-38.

Aarhusianerne sejrede efter at have været bagud med syv mål i ordinær tid, kæmpet sig gennem to omgange forlænget spilletid for til sidst at sejre i straffekastkonkurrence efter 32-32 på måltavlen efter de to gange forlænget spilletid.

Spillerne fra Skjern gik helt kolde i anden halvleg efter at have cruiset mod en sikker sejr og en plads i Final Four, som i stedet gik til Århus.

Skidt spil i begge ender

Hjemmeholdets spil var ellers skidt i begge ender af banen i kampens indledning, og træner Erik Veje Rasmussen smed timeoutkortet efter bare fire minutters spil ved stillingen 0-1.

Efter 0-3 kom Århus lidt i gang. Ved 5-6 var holdet helt oppe i haserne på Skjern - især takket være en storskydende Kasper Olsen, men manglende redninger i Århus-målet gjorde, at Skjern hele tiden var foran.

Stille og roligt trak gæsterne fra, og ved 13-8 var føringen oppe på en håndfuld mål, som blev barberet ned til fire, da holdene gik til pause.

Straks efter pausen trak Skjern yderligere fra, men knap midtvejs i de sidste 30 minutter lukkede en udvisning og et par tekniske fejl Århus ind i kampen igen.

Skjern-træner Ole Nørgaard måtte smide timeout-kortet, da holdet tabte en periode på otte minutter med 1-6, hvilket sendte føringen ned på to mål, men holdet var gået i stå offensivt.

I de sidste ni minutter scorede de grønklædte spillere slet ikke, og på en straffekastscoring i sidste sekund tvang Rune Ohm kampen ud i forlænget spilletid.

De to hold fulgtes også ad i de to gange fem minutters forlængelse, og da stillingen herefter hed 27-27, måtte man ud i yderligere to gange fem minutters forlængelse.

Her åbnede hjemmeholdet en føring på tre mål i de første fem minutter, men så gik Erik Veje Rasmussens tropper i stå. Skjern udlignede, og kampen skulle afgøres på straffekast.

Meget symptomatisk endte det 5-5 efter fem skud til hver, og først på syvende forsøg brændte Skjerns Daniel Svensson og endte dermed som skurken.

Efterspil med protest

Kampen får dog et efterspil, da Skjern-træner Ole Nørgaard nedlagde protest under straffekastkonkurrencen, da der var uenighed om reglerne for udvælgelse af skytter efter de fem første kast.

GOG Håndbold og HC Midtjylland er også klar til Final 4, hvor Team Tvis Holstebro og Aalborg Håndbold torsdag skal kæmpe om den sidste plads i semifinalerne.

Århus Håndbold-Skjern 39-38 e.str.

Pernille Blossom

playCorona kickstartede drømmen: Pernille snitter på livet løs

Endelave vaccination

83-årige Jørgen fik første stik på Endelave

brændeovn

play Miljøorganisation om natligt brændeovnsforbud: Det vil slet ikke løse problemet

Makram Stige Drøgemüller

Stine giver knyttede kram: Hvis jeg får én til at smile, er mit arbejde gjort

Vindstød

Stormlavtryk i Nordsøen sender torsdag kraftigt blæst til hele Danmark

storke storkepar storkeunger Enslev

playEfter unger døde: Nu får landsby ny storkerede