Aarhus går all in på gastronomi

Kommune og region har fået titlen Europæisk Region for Gastronomi

Foto: Colourbox

2017 er året, hvor Aarhus officielt bliver Europæisk Kulturhovedstad, men hvad de færreste ved, er, at byen nu også har fået endnu en titel.

Sammen med Region Midtjylland er Aarhus blevet udpeget som Europæisk Region for Gastronomi - også i 2017.

Hvad titlen helt præcist indebærer, kan arrangørerne bag det aarhusianske kulturhovedstadsprojekt endnu ikke give et konkret svar på.

Se også: Tre mio. kroner til Aarhus 2017

Sikkert og vist er det dog, at en lang række samarbejdspartnere skal skabe rammerne.

Det er Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Aarhus Universitet, Aarhus Tech og FOOD Danmark, som fælles har sendt ansøgningen om at få den europæiske gastronomi-titel.

- Vi er forpligtet til at skabe et år omkring gastronomi. Nu skal vi først til at udvikle de konkrete arrangementer, siger pressechef Peter Vestergaard for det europæiske kulturhovedstadsprojekt til tv2oj.dk.

Budgettet for gastronomi-arrangementerne er ifølge pressechefen på 10 millioner kroner.

Til hele projektet omkring Europæisk Kulturhovedstad 2017 er der afsat 500 millioner kroner, som skal bruges på kulturelle oplevelser - ikke bare i Aarhus, men i hele Midtjylland.

Aarhus og Region Midtjylland bliver officielt udnævnt som Europæisk Region for Gastronomi 2017 den 29. september 2015 ved verdensudstillingen EXPO 2015 i Milano i Italien.