Aarhus-firma vil lave revolution: El-motorcykel skal skabe ny kultur

Et lille Aarhus-firma har fået halvanden million kroner fra Innovationsfonden til deres projekt med at udvikle en el-motorcykel.

I et værksted i hjertet af Aarhus er et lille start-up firma i gang med deres bud på, hvordan livet også kan leves på to hjul: Let, lige til og nærmest lydløst.

Firmaet Offset Motorcycles knokler nemlig med at udvikle deres egen el-motorcykel.

Michel Riis Eriksen har dyrket motorsport som knægt og står for det tekniske i projektet.
Michel Riis Eriksen har dyrket motorsport som knægt og står for det tekniske i projektet.

Medstifter Michel Riis Eriksen er én af folkene bag firmaet og idéen, og han står for det tekniske:

- Jeg har dyrket motorsport på et semihøjt plan, da jeg var knægt og har skruet i motorcykler og BMX og al verdens ting og sager, siger Michel Riis Eriksen til TV2 ØSTJYLLAND.

Tog idéen med hjem fra Østen

Michel Riis Eriksen har taget idéen med hjem fra Japan, hvor han har arbejdet for Yamaha. I Østen er der nemlig betydeligt flere el-motorcykler end herhjemme.

Michel Riis Eriksen præsenterede idéen for Christian Dyhr. Han står i dag for branding og strategi i virksomheden. 

El-motorcyklen er mere lydløs end en traditionel motorcykel.

Christian Dyhr har aldrig selv ejet en motorcykel eller haft kørekort til den, men han er blevet bidt af idéen om at skabe en helt ny kultur:

- Vi bygger ikke en motorcykel, lyder det slagfærdigt fra Christian Dyhr.

Skal være begyndelsen på en ny kultur

El-motorcyklen skal være mere end det. Den skal være begyndelsen på en bevægelse – en nytænkning af motorcykelkulturen, siger han:

- Interessen blev vakt, da vi begyndte at lave noget research på det elektriske motorcykelmarked. I forhold til hvad der findes derude, og hvad man kan.

- Den skal være megasjov at køre rundt på ude i en skov, men den skal også kunne tages på arbejde, siger Christian Dyhr om projektet.
- Den skal være megasjov at køre rundt på ude i en skov, men den skal også kunne tages på arbejde, siger Christian Dyhr om projektet.

- Tænk hvis man kan gøre det samme for motorcykelkulturen som Endomondo og Nike Running Club har gjort for løbere. Tænk hvis man kan bruge nogen af de nye byggemetoder som 3d print og genanvendelig plastik. Altså de har meget demokratiske måder, man kan bygge produkter på i dag. Hvad vil der ske, hvis man indførte det i en motorcykelkultur, spørger Christian Dyhr.

Investering er raketbrændstof

Firmaet er i gang med at bygge deres anden prototype, og Innovationsfonden har fået øjnene op for projektet – og har skudt knap halvanden million kroner efter firmaet:

- Det er uvurderligt. Det er vi virkelig glade for, og de tror på os. Det er nogen hardcorefolk, der har bedømt projektet. Nogen der virkelig ved, hvad de snakker om. Så det er vi vildt stolte over, siger Michel Riis Eriksen.

Offset Motorcycles er i gang med at bygge deres anden prototype.
Offset Motorcycles er i gang med at bygge deres anden prototype. Foto: Offset Motorcycles

Ifølge Christian Dyhr har fonden også det rigtige blik for projektet:

- Det er virkelig raketbrændstof ned i vores lille biks. De forstod, hvordan vores projekt passer ind i et urbant miljø.

- Den skal være megasjov at køre rundt på ude i en skov, men den skal også kunne tages på arbejde, siger Christian Dyhr.Daginstitutioner Malling

play Jacob kæmpede for ny daginstitution - nu er der godt nyt

Politi

20-årigt voldsoffer erklæret klinisk død

20210209-130632-L-1920x1342we

Nyt kviktestcenter åbner fredag

x1000w-Lars S. Sørensen

Aarhusiansk webshop kåret som landets bedste

20201110-163350-A-1920x1280we

liveblog COVID-19 LIVE: 1246 smittet det seneste døgn

20210108-223028-7-1920x1279we

Voldsomt overfald midt i Horsens: Nu er to anholdt - to formodede gerningsmænd på fri fod

Dagens mest læste