Aarhus får nordisk festival

Folkeuniversitet satser på at tiltrække gæster fra hele Europa

Aarhus har Northside Festival, Food Festival og til efteråret får byen også en nordisk festival.

Det er Folkeuniversitetet, der nu er klar til at præsentere festivalen 'Nordiske Nätter', som har fokus på kultur og viden om Norden.

- Vi bliver beundret for vores nordiske velfærdsstat. Derfor vil vi gerne hylde Norden og sætte fokus på, hvor vi kommer fra og hvad vi er rundet af, siger rektor for Folkeuniversitetet, Sten Tiedemann, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Festivalen bliver afholdt den 13. til 15. november i år på Moesgaard Museum i Aarhus. Ifølge rektor Sten Tiedemann fra Folkeuniversitet byder 'Nordiske Nätter' blandt andet på nordisk musik, som vil blive fremført i den sal, der i dag huser udstillingen om de kinesiske terrakottakrigere.

Derudover vil der være tema om vikinger i museets vikingeudstilling, hvor skuespillere vil spille vores nordiske forfædre. I auditoriet vil der være spørgetime, hvor de besøgende kan få svar på alt mellem himmel og jord, hvad angår nordisk historie og kultur.

Alt sammen foregår i aftentimerne, hvor man får en helt unik mulighed for at gå rundt i den nye store bygning på Moesgaard Museum:

- Det bliver lidt ligesom i filmen 'Nat på museet', siger Sten Tiedemann.

Drømmen er, at 'Nordiske Nätter' ikke bare bliver en Aarhus-festival:

- Vi håber, at Aarhus kan blive epicenter og på den måde tiltrække internationale gæster fra hele Europa, fortæller han.

Folkeuniversitetet har modtaget tre millioner af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal til at realisere 'Nordiske Nätter' i 2015 og 2016.