Aarhus får en snepark

Stå på snowboard og ski i midtbyen

1 af 4

Om det sner eller ej denne vinter skal aarhusianerne have mulighed for at slå sig løs i den iskolde masse.

Det er i hvert fald planen, som fire mænd fra Aarhus forsøger at realisere.

Andreas Bak, Atle Stehouwer, Dennis Præstekjær og Michael Andersen er gået sammen om at skabe Aarhus Snow Park, som ifølge aarhusnowpark.com skal være Nordeuropas største snepark i en by.

Hvis planerne bliver ført ud i livet, bliver der anlagt 400 meter skiløjper mellem Musikhuset og ARoS i Aarhus.

De store mængder sne skal komme fra snekanoner, som det finske firma Snowtek skal levere.

- En park med disse muligheder og skiløjper af denne længde kræver sne - masser af sne. Derfor præsenteres Aarhus Snow Park også i samarbejde med blandt andet vores finske partner Snowtek, som var leverandør af sne til Vinter-OL i Sochi 2014, hvor de producerede sne i op til +30 grader. Vi kan derfor præsentere olympisk snegaranti i Aarhus gennem hele december måned, skriver arrangørerne på deres hjemmeside.

Se: Officielt: Aarhus får en snepark

Projektet skal blive til med støtte fra diverse fonde og sponsorer.

Ifølge Aarhus Kommune er sneparken på tegnebrættet. Kommunen vil ikke støtte projektet direkte økonomisk, men vil stille med en underskudsgaranti på op til 250.00 kroner. Derudover får arrangørerne lov til at låne arealet af Musikhuset.

Kommunen har til gengæld stillet en række betingelser. Blandt andet, at kommunens skoler og institutioner skal have gratis adgang i dagstimerne:

- Vi har kigget meget efter, hvordan det her kan komme byen og borgerne til gode, siger Søren Clausen fra Sport og Fritid i Aarhus Kommune til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Parken skal være åben hver dag fra den 28. november 2014 til 1. januar 2015.

Du kan se flere billeder af sneparken øverst på siden.