Aarhus får en IMAX-biografsal med Jyllands største lærred

Cinemaxx i Aarhus laver en af sine biografsale om til en IMAX - den første i Jylland

Nu er der godt nyt til de mange østjyske filmentusiaster. Cinemaxx i Bruuns Galleri i Aarhus får en IMAX-biografsal med Jyllands største filmlærred - et buet af slagsen - på mere end 200 kvadratmeter. Den nye IMAX-biografsal i Aarhus bliver den tredje af sin slags i Norden efter København og Stockholm.

IMAX-biografsalen, der får plads til 417 gæster, åbner den 14. december med en film-oplevelse til en fjern, fjern galakse for at kæmpe mod Darth Vader: Star Wars-filmen ”Rogue One: A Star Wars Story” med Mads Mikkelsen på rollelisten. 

Læs også Biograf-boss kåret som Årets Randersborger

- Vi har længe haft drømmen om at åbne en IMAX-biograf i Aarhus. Vi ved, at der er mange danske IMAX-fans derude, som ønsker at få den ultimative filmoplevelse til Jylland. Så vi er rigtig stolte af at kunne tilbyde vores gæster det fantastiske IMAX-eventyr, siger Kim Brochdorf, administrerende direktør i Cinemaxx Danmark, i en pressemeddelelse.

Når en spillefilm vises i IMAX-format, bruges der to digitale projektorer frem for én, som er standarden i almindelige biografer. Derudover er der i en IMAX-sal særligt formulerede krav til sæder, hældning i salen, lydbeklædning og lignende, ligesom alle spillefilm, der vises i IMAX, skal gennem en særlig redigeringsproces, hvor billed- og lydside opgraderes gennem en særlig DMR-proces (Digital Media Remastering).

Rent logistisk indrettes IMAX-salen i Cinemaxx's sal 1. Ombygningsarbejdet er allerede i fuld gang. 

02:09

I Aarhus kan man få en babybio-bedstemor til at se efter sit barn under filmen. Se mere i videoen her.

Luk video