Aarhus er Jyllands svar på Hollywood

I dag begyndte optagelserne til filmen 'Gud taler ud' i et parcelhus i Risskov

02:09

Selv om de ligner hinanden, er et parcelhus ikke bare et parcelhus.

Og det er ikke tilfældigt, at parcelhuset, hvor filmen 'Gud taler ud' bliver optaget i, ligger i Risskov ved Aarhus.

- Det er autentisk, og det her hus er også fra 1970erne. Det er vigtigt, at vi får noget filmproduktion til Aarhus. Det betyder branding, gode oplevelser og er en rigtig god forretning. Hver gang, vi putter en krone ind i filmproduktion, får vi fire kroner igen, siger Rabih Azah-Ahmad, Rådmand for Kultur og Borgerservice.

Læs også Film skal gøre byen berømt

Det er en opadgående tendens, at producenter gerne vil lægge deres produktioner i Aarhus.

- Filmselskaber flytter også ind til byen. Det betyder, at man har fået øje for, at Aarhus er attraktiv for filmproduktion. Aarhus er Jyllands svar på Hollywood, siger Rabih Azah-Ahmad.

Hollywood vil måske mene, at den sammenligning er lige til den friske side. Men i hvert fald er der tale om en rigtig god udvikling set med Aarhus-briller.

- Det betyder meget for udviklingen af byen. Aarhusianerne elsker også, når der bliver filmet. De filmhold, der kommer, bliver taget rigtig godt imod, siger Rabih Azah-Ahmed.

Han mener ikke, at filmen var blevet optaget i Aarhus, hvis det ikke havde været for filmpuljen. I forbindelse med den seneste budgetforhandling, har Aarhus Kommune afsat 1,5 mio. kroner i den vestdanske filmpulje.

- Det er hele Vestdanmark, der får noget ud af, at der sker noget her, siger Rabih Azah-Ahmad.

Gud taler ud

'Gud taler ud' udkom i 2004 og er en selvbiografisk bog af Jens Blendstrup.
Siden er den blevet omskrevet til teater, og nu er filmen på vej med Søren Malling i hovedrollen med Henrik Ruben Genz som instruktør.