Aarhus er høj på højhuse: Giver moderne look

Der bliver hele tiden bygget til i Danmarks andenstørste by, og ret ofte er det til i højden

I 2050 skal der være plads til 450.000 indbyggere i Aarhus, og det på stort set den samme plads som i dag. Derfor er man nødt til at bygge til i højden, og det kan man så sandelig også sige, at der bliver gjort i øjeblikket.

Og på trods af frygten for dårligere udsigt, trængsel og andre konsekvenser af de høje huse så var de borgere, TV2 ØSTJYLLAND mødte på gaden onsdag, venligt stem over for udviklingen.

Tidligere har der dog været protester mod højhuse - her er der fra et for nyligt mod et planlagt projekt med et nyt stort byggeri på Søren Frichs Vej i det vestlige Aarhus. 

- Jeg synes, at det er rigtig pænt og smukt. Det giver et international og moderne look, som hører nutiden til. Det er fremtiden, sagde Per Høybye, og Nicoline Håkonsson, der har boet i New York supplerede:

- Jeg har været i New York og er vild med høje bygninger. De giver en god akustik, og udsigten fra dem er fantastisk.

quote Det der moderne byggeri i beton, cement og glas, det er røvgrimt. Vi skal være stolte ligesom i Rom – der skal ikke være høje bygninger.

Andreas Mortensen

Med planer om cirka 15 højhus-projekter i Aarhus vil hun med garanti få endnu mere at glæde sig over. Enkelte forstår dog godt, hvis nogen er trætte af deres forringede udsigt.

- Der er da synd for dem, der mister udsigten fra deres lejlighed, men det er de nødt til at acceptere, for at der kan ske noget nyt i Aarhus, lød det fra Julie Madsen.

Flere steder i Østjylland er der høje bygninger. Se her de højeste i seks udvalgte byer. 
Flere steder i Østjylland er der høje bygninger. Se her de højeste i seks udvalgte byer. 

Mange var enige om, at det ikke hjælper noget kun at bevare de ældre bygninger og ikke bygge til – også i højden. En enkelt aarhusianer, som vi mødte, var dog meget skeptisk over for tendensen.

- Det der moderne byggeri i beton, cement og glas, det er røvgrimt. Vi skal være stolte ligesom i Rom – der skal ikke være høje bygninger. Vi skal kun have bindingsværk, teatret og kirken her (Aarhus Domkirke) den er lækker, sagde Andreas Mortensen.

Herunder kan du se, hvad kulturrådmand i Aarhus Kommune, Kristian Würtz (S) mener om udviklingen. Øverst på siden kan du se hele indslaget fra Aarhus Midtby.   

 

 

20210224-202114-L-1920x1279we

SSI: Det går bedre med smittetallene end ventet

Grafik 1000 sure sygeplejersker Still

play Ulige løn for kvinder skyldes 50 år gammel lov

IMG_3373

play Line er træt af ulige løn: 10.600 sygeplejersker har skrevet under

080321 Mænd i børnehaven VTR 1930 Still 2

Thomas er pædagog: Nu skal han have flere mandlige kolleger

sygeplejerske

Enhedslisten vil have langsigtet plan for ligeløn

Grenaa-Anholt Færgefart

Anholtfærgen frigiver flere billetter