Aarhus-elever er bedst

Landets højeste karaktergennemsnit

Foto: Colourbox

Elever fra de aarhusianske folkeskoler har igen i år opnået et karaktergennemsnit, der er højere end i resten af landet. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Ved sommerens afgangsprøver i folkeskolens fik Aarhus-eleverne et karaktergennemsnit på 7,1, mens landsgennemsnittet var 6,6. 

Derudover viser tallene, at både de fagligt stærkeste og fagligt svageste elever har fået et løft. Karaktergennemsnittet for den højest scorende fjerdedel og lavest scorende fjerdedel var henholdsvis 10,3 og 3,3 mod 9,8 og 3,1 i 2012. 

Ekstraindsats efter lockouten

Eleverne gik i år til Folkeskolens Afgangsprøve i kølvandet på forårets lockout af lærerne. Efter lockouten gjorde skolerne en ekstraordinær indsats for at gøre eleverne parate til prøverne.

- Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at lockouten ikke ser ud til at have haft negativ effekt på elevernes karakterer. Nu glæder jeg mig samtidig til at se skolereformen gennemført, hvor vi er på vej imod en endnu bedre folkeskole med en stærk faglighed, alsidighed og en mere varieret skoledag, siger Rådmand for Børn & Unge, Kristian Würtz.

Det er første gang i de seneste fem år, at Aarhus-elevernes karaktergennemsnit ligger over 7.