Aarhus dyster mod København om fornem europæisk pris

De to største danske byer er begge nomineret til iCapital2017. Foto: Torben Christensen - Scanpix / Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix

Snart vil Aarhus måske ikke blot kunne kalde sig Europæisk Kulturhovedstad 2017 og Frivillighovedstad 2018, men også Europæisk Innovationshovedstad 2017. 

Aarhus er blandt de 10 byer, der er nomineret til Europa Kommissionens pris, iCapital2017. Præmien til vinderen lyder på mere end syv millioner kroner, mens anden- og tredjepladsen hver løber med omtrent 700.000 kroner. 

Nomineringen vækker glæde hos Bo Fristed, der er Chief Innovation Officer i Aarhus Kommune. 

Læs også Aarhus fortsætter som hovedstad i 2018

- Prisen vil betyde, at vi får et meget tydeligere aftryk på det europæiske landkort, end vi har i forvejen. Og så ville det være rart at få nogle penge til, at vi kan gøre mere af det, som vi er kommet i finalen på baggrund af, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Prisen gives hvert år til en udvalgt by, som på imponerende vis har brugt innovative idéer til at forbedre kvaliteten af bylivet og gøre borgerne mere engagerede i deres samfund. 

To danske i feltet

Aarhus er ikke den eneste danske by, der har fået æren af at blive nomineret til innovationsprisen. Med i opløbet er også København.

Der er ikke noget galt med lidt hyggelig konkurrence. 

Bo Fristed, Aarhus Kommune

Bo Fristed ser naturligvis gerne, at Danmarks andenby slår hovedstaden. 

- Der er ikke noget galt med lidt hyggelig konkurrence, og vi vil selvfølgelig gerne vinde, men der vil ikke være nogen skam i at tabe til København. Vi arbejder meget sammen omkring de ting, som har ført os begge i top-10, siger han. 

København er nomineret for at opfordre borgere og iværksættere til at tage del i et netværk af forsøgslaboratorier.

Læs også Ny teknologi på vej: Få pant for at finde stjålne cykler

Aarhus roses for at give borgerne mere ansvar for at skabe socialt velfærd og oprette fysiske innovationslaboratorier.

De 10 finalisterne er udvalgt blandt 32 ansøgningere, og vinderen kåres den 7. november i Lissabon.