Aarhus-drenge hitter med ny is: 30.000 bøtter solgt på en uge

Tre unge iværksættere har stor succes med ny, proteinrig is

Kramer's Is produceres på det prisvindende Aabybro Mejeri. Fra venstre Buster Kramer, mejeriejer NH Lindhardt, Mikkel Glarbo og Frederik Søgaard Poulsen. Foto: Jacob Pedersen

- Vi har haft en forrygende uge. Vi havde slet ikke regnet med, at det ville gå så hurtigt.

Sådan lyder det fra en tydeligt begejstret Buster Kramer.

Vi er blevet kontaktet af de danske ambassader i Holland og Australien, som mener, at der er gode muligheder for vores is på deres respektive markeder.

Buster Kramer, medstifter, Kramer's IS

Sammen med 24-årige Mikkel Glarbo og 25-årige Frederik Søgaard Poulsen udgør den 26-årige aarhusianer det unge hold bag Kramer’s Is.

Isen blev i sidste uge lanceret i 850 Coop-butikker, og siden da er det blevet til ikke færre end 30.000 ordrer på kolde halvlitersbøtter med smag af enten jordbær, lakrids, hasselnød eller chokolade. 

Kramer's Is kommer i fire varianter. Foto: Jacob Pedersen

De mange ordrer har overrasket gutterne bag Kramer's Is, der produceres på Aabybro mejeri i Nordjylland.

- Vores is er blevet taget overvældende positivt imod af danskerne, og vi er blevet kontaktet af de danske ambassader i Holland og Australien, som mener, at der er gode muligheder for vores is på deres respektive markeder, siger Buster Kramer. 

Is-eventyr startede som studieprojekt

Kramer's Is startede som en idé på et iværksætterstudie på Erhvervsakademiet i Viby, og indtil sidste uge har isen kun været solgt i udvalgte specialbutikker i Indre By i Aarhus.

Men hvorfor har danskerne så taget så godt mod den nye is fra Aarhus? Det spørgsmål har TV2 ØSTJYLLAND stillet Buster Kramer.

- Den er lavet på gode råvarer og økologisk letmælk, og så smager den super godt, lyder svaret. 

Buster Kramer og co. kommer ikke til at hvile på laurbærerne. I de kommende uger får de unge iværksættere nemlig ekstra travlt. Ud over at passe Kramer's Is skal de også gå til eksamen på deres studier i Aarhus.

I juni drager de på en Danmarks-turné, hvor de vil præsentere deres nye is i alle dele af landet.

Fakta om Kramer's IS

  • Kramers is er lavet på økologisk letmælk, som udgør cirka 1/3 af proteinindholdet i den færdige is - resten stammer fra tilsat valleprotein i høj kvalitet.
  • Isen indeholder 35 procent mindre sukker end traditionel is. Dette kan blandt andet lade sig gøre, fordi noget af sukkeret er udskiftet med druesukker.
  • Isen kan købes i fire smagsvarianter - jordbær, lakrids, hasselnød og chokolade.
     
Kilde: Kramer's Is