Aarhus Central Food Market åbner til oktober

Nu ligger det fast, at Aarhus' nye madmarked åbner den 1. oktober

Nu er der mere godt nyt til de madglade aarhusianere at mæske sig i.

I fredags åbnede Aarhus Street Food ved Rutebilstationen i den gamle DSB-garage, og inden længe åbner endnu et mad-mekka med dagligvarer og specialiteter få hundrede meter derfra.

Det har længe været kendt, at Aarhus snart får et madmarked på Skt. Knuds Torv ved Strøget, men nu ligger det så fast, at åbningen af Aarhus Central Food Market, som markedet hedder, kommer til at ske den 1. oktober med madoplevelser og musik på programmet.

Fisk, grød og kaffe
- I gamle dage var Aarhus-hallen på Skt. Knuds Torv et pulserende centrum for dans og musik. Som arkitekt synes jeg, at stedet fortjener at få livet tilbage og blive centrum for nye oplevelser. I 2017 er Aarhus udnævnt til Europæisk Gastronomiregion og med Aarhus Central Food Market vil vi omdanne et af byens naturlige mødesteder til en grøn og livlig oase og vise, at Aarhus kan noget helt fantastisk med mad, siger Frantz Longhi, der er initiativtager til projektet i en pressemeddelelse.

 På markedet vil der blandt andet være forskellige boder, hvor aarhusianerne kan købe dagligvarer.

- Aarhus Central Food Market er det sted, som mange af os længe har drømt om. Stedet hvor du kan gøre dine dagligvareindkøb og få alt lige fra kød, fisk og grøntsager til grød, kaffe og specialvarer under ét tag. Når familien er på udflugt og far vil have en varm kødret, mens mor og børnene er sultne efter salat, så kan alle blive glade her. Du kan handle ind, samtidig med at du smager, oplever og får ny inspiration. Jeg glæder mig til at vise aarhusianerne og alle byens madglade gæster et fantastisk madmarked, der både er sanseligt, stemningsfuldt og helt nede på jorden, siger Jesper Koch, der står fo den gastronomiske udvikling af markedet.

TV 2 | ØSTJYLLAND var forbi Aarhus Street Food til åbningen for en uge side. Det kan du se herunder.