Aarhus bliver hjemsted for ny enhed i politiet

Fra årsskiftet bliver Aarhus base for et hold af efterforskere, der skal efterforske organiseret kriminalitet.

Task Force Vest flytter ind på politigården i Aarhus. Foto: Google Street View

Aarhus bliver fra 1. januar 2017 hjemsted for en ny politienhed, Særlig Efterforskning Vest.

Den nye enhed afløser Task Force Vest, der blev etableret i 2012 med base hos Sydøstjyllands Politi i Horsens.

Politidirektør Helle Kyndesen, Østjyllands Politi, bliver øverste ansvarlig for den nye enhed, og hun ser frem til den nye opgave.

SE OGSÅ: Politiet skærper krav til arrangør efter AC/DC-koncert

- Det ser vi rigtig meget frem til. Task Force Vest har fungeret en del år og lagt en god bane for, hvordan den slags efterforskning skal foregå.

- Vi ser det som et stort ansvar at fortsætte det gode arbejde og være med til at videreudvikle de indsatser, taskforcen har etableret, siger Helle Kyndesen.

Ligesom Task Force Vest får den nye enhed til opgave at løse opgaver inden for organiseret kriminalitet, herunder rockerbande området, på tværs af politikredsene i Jylland og Fyn.

Hos Task Force Vest sidder de tilknyttede efterforskere decentralt i politikredsene. Det bliver lavet om, når enheden bliver til Særlig Efterforskning Vest.

Fra årsskiftet bliver de tilknyttede medarbejdere nemlig samlet på politigården i Aarhus.

SE OGSÅ: 237 taget for spritkørsel i Østjylland

- Det giver mulighed for at have et fagligt miljø i dagligdagen blandt efterforskerne, siger Helle Kyndesen, der ikke vil oplyse antallet af efterforskere, som bliver tilknyttet den nye enhed.

- Vi får en pæn størrelse af efterforskere, der tager sig af den type kriminalitet, siger hun.

Ifølge den østjyske politidirektør har det hele tiden ligget i kortene, at Task Force Vest skulle afløses af en anden enhed, når den eksisterende bevilling udløber ved udgangen af i år.

Lederen af Task Force Vest, politiinspektør Brian Voss Olsen, fortsætter i øvrigt som leder af den nye enhed i Aarhus, oplyser politidirektøren.

Også den sjællandske pendant, Task Force Øst, erstattes fra årsskiftet af en ny enhed, Særlig Efterforskning Øst. Her forbliver hovedsædet i København.